Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yläkaupungin Yö avasi Suomen festarikesän ja onnistui siinä hyvin

Yläkaupungin Yö avasi viime viikonloppuna Suomen festivaalikesän ja toiminnanjohtaja Marko Kainulainen on tyytyväinen.

– Olemme järjestäjän näkökulmasta ylpeitäkin suorituksesta. Aika haastavissa oloissa ja ensimmäisenä suurempana festivaalina Suomessa pääsimme järjestämään tapahtuman ja se onnistui.

Kaikkiaan Yläkaupungin Yön livetapahtumiin osallistui 13.–15.5. noin 10 000 ihmistä. Hänen tietoonsa ei tullut järjestyshäiriöitä ja ihmiset noudattivat turvavälejä. Etäohjelmia seurattiin hänen mukaansa mukavasti.

Suosituimpana yleisötapahtumana lauantaina Block Party -tapahtuma. Krison, Aren, Pessan, Will-Jamin, Juhani Saksikäden ja R2ISDJ2:n räp-esityksiä sekä rullalautailua saapui seuraamaan päivän aikana noin 600 ihmistä. Muita suosittuja yleisötapahtumia nähtiin muun muassa Mäki-Matin perhepuistossa, Toivolan vanhalla pihalla, ravintola Sohwissa sekä Teeleidissä.

Livekeikkoja striimattiin myös Yö-TV:ksi nimettyyn Yläkaupungin Yön Youtube-kanavalle. Muun muassa Asa & Bandin, Litku Klemetin, Arpan ja KISSAn esiintymisiä katsottiin tiistaiaamuun mennessä yli 5 000 kertaa.

Neljänä päivänä tehty Yöradio oli myös suosittu.

– Yöradiosta olen tosi innoissani. Sitä toimitettiin pääsääntöisesti Galleria Hopasta ja toimittajat kiersivät neljän hengen tiiminä eri puolilla kaupunkia. Saimme palautetta, että sitä on kuunneltu kauempaakin. Yöradio on asia, jota haluan tehdä uudelleen. Ensi vuosi on Yläkaupungin Yön 30. vuosi ja juhlavuosi, joten radio on hieno lisä tapahtumaan, Marko Kainulainen sanoo.

Yläkaupungin Yön toiminta jatkuu aktiivisena myös kesän aikana, kun Yö tuottaa yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa muun muassa Lounaispuiston kesän ohjelmistoa.