Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Siitä lähdetään, että Suomipop järjestetään" – tuotantopäällikkö haluaisi kristallipallon

Suomipop Festivaali on tarkoitus järjestää Jyväskylän Lutakonaukiolla 15.–17.7. Viime vuonna festari jouduttiin perumaan, ja tapahtumaa järjestävän Nelonen Media Liven tuotantopäällikkö Anniina Havukainen kertoo, että noin 80 prosenttia viime kesälle ostetuista lipuista on siirretty tälle kesälle.

– Siitä lähdetään, että festari järjestetään. Lipunmyynnissä on laskettu tietyt rajoitukset aukiolle otettavaan väkimäärään. Emme ole vielä ylittäneet minimirajoituksia, mutta ei se kaukanakaan ole. Jos vaikka pari viikkoa ennen festivaalia saisimme tietää, että tapahtuma pitää perua, liput voisi taas siirtää seuraavaan vuoteen tai palauttaa. Tällä hetkellä kesä vaikuttaa onneksi lupaavalta, Havukainen totesi maanantaina.

Anniina Havukaisen mukaan parhaillaan pohditaan muun muassa ruokailualueiden ja porttien määrää, jotta ihmiset voisivat festaroida mahdollisimman väljästi.

–  Koemme, että haluamme olla mukana elävöittämässä tapahtuma-alaa. Jos festivaalia ei järjestetä, todella moni menettää työnsä. Meillä on myös tietyntyyppinen vastuu toimia työllistäjänä, Havukainen sanoo.

Suomipoppien esiintyjäkaartissa on muun muassa Antti Tuisku, Vesala, Eppu Normaali, Tehosekoitin ja Apulanta.

– Pyrimme siihen, että voimme pysyä suunnitellussa ohjelmistossa. Voi olla, että joku artisti siirtää omaa kiertuettaan myöhemmäksi. Promoottorit käyvät tällä hetkellä aika isoja neuvottelua aikataulujen suhteen. Ihmisille pitäisi kuitenkin olla aikaa saapua väljästi keikoille, Havukainen sanoo.

Taloudellinen riski on totta kai ihan valtava ja monta kertaa olemme pohtineet, että pystymmekö tällaista kantamaan. Toistaiseksi vielä pystymme.

Anniina Havukainen

– Aikaisempina vuosina olemme puhuneet, että olisipa kristallipallo, niin näkisi, millainen sää on tai että kuinka paljon mikäkin artisti innostaa ihmisiä. Tänä vuonna kristallipalloa tarvitsisi vielä kipeämmin, Havukainen hymähtää.

Suomipop Festivaalin ohjelmisto on nähtävissä täällä.

Heinäkuun tapahtumista ainakin perjantaina ohjelmistonsa julkaissut Jyväskylän Kesä toteutuu, oli tilanne miltei mikä tahansa.

7.–13.7. järjestettävän festivaalin teemana on tänä vuonna ympäristö, ja ohjelmassa on musiikkia Jyväskylä Sinfonian ja Henrik Sandåsin esittämistä Piazzollan tangoista Kaj Chydeniukseen ja 22 Pistepirkkoon, esittäviä taiteita, elokuvia, puheohjelmaa sekä paljon pääsymaksutonta ohjelmaa.

Heinäkuun mahdollisista yleisörajoituksista ei ole vielä varmaa tietoa, mutta toiminnanjohtaja Kyösti Ylikulju summaa, että lähes kaikkeen on varauduttu.

Mieluummin nostamme mahdollisuuksien mukaan kapasiteettia kuin perumme konsertteja.

Kyösti Ylikulju

– Festivaali on suunniteltu niin joustavaksi, että pystymme toteuttamaan sen melkein millaisessa tilanteessa tahansa. Sitä pystyy supistamaan tai kasvattamaan. Varovaisuus ja realismi ovat nyt lähtökohtana, Ylikulju sanoo.

Myös lippuja myydään tällä hetkellä varovaisesti.

– Mieluummin nostamme mahdollisuuksien mukaan kapasiteettia kuin perumme konsertteja.

Kesän ohjelmassa suositaan myös tavallista enemmän ulkotiloja. Sisäohjelmaa on myös valmistauduttu siirtämään tarvittaessa ulos.

– Lähdemme siitä, että mitään ei tarvitse perua, vaan toteutustapaa voidaan tarvittaessa muuttaa. Meillä on nyt ihan oikea Jyväskylän Kesä -festivaali: monitaiteinen festivaaliviikko, josta olemme todella innoissamme. Ei karsittu ja pakon edessä syksyyn levitetty ohjelmisto, kuten viime vuonna, Ylikulju sanoo.

Viime kesänä ideoidut striimaukset ja Radio Jyväskylän Kesä ovat myös osa tämän vuoden ohjelmaa.

– Striimitoteutusta voi käyttää sellaisissakin tapahtumissa, joihin toivomme myös yleisöä. On hyvä, että vaikkapa puheohjelmaan voi osallistua nyt mistäpäin maailmaa tahansa. Ilman viime kesää näitä keksintöjä ei ehkä olisi tullut edes mieleen.

Jyväskylän Kesän koko ohjelmisto on nähtävissä täällä.