Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yläkaupungin Yö järjestetään Jyväskylässä toukokuussa

Pääsymaksuton kaupunkifestivaali Yläkaupungin Yö järjestetään historiansa ensimmäistä kertaa monipäiväisenä. Yläkaupungin Yön tapahtumapäivät ovat 13.–16. toukokuuta. Festivaalin teema on universumi.

Tapahtumaa suunnitellaan turvallisuus edellä. Tämän hetken rajoituksilla se tarkoittaa pääosin etäohjelmistoa, johon lisätään mahdollisuuksien mukaan erilaisia yleisötapahtumia. Koronavirustilanteen muutokset voivat tarkoittaa myös muutoksia ohjelmistoon ja tapahtumien toteutustapoihin.

– Yläkaupungin Yö haluaa tarjota vastuullisia ja turvallisia taide-elämyksiä aikana, jolloin lukemattomia tapahtumia on jouduttu perumaan ja ihmisten kulttuurinnälkä on valtava. Odotamme innolla esiintyjähakemuksia, ohjelmaehdotuksia ja yhteistyötarjouksia alueen toimijoilta, sanoo Yläkaupungin Yön toiminnanjohtaja Marko Kainulainen.

Monitaiteisen festivaalin esiintyjähaku on avattu Yläkaupungin Yön verkkosivuilla, josta löytyy myös torimyyjien ja vapaaehtoisten haut.

28. kerran järjestettävän tapahtuman yhtenä pääesiintyjänä nähdään Asa & Band. Asa tunnetaan suomalaisen räpmusiikin pioneerina ja poikkeuksellisen tuotteliaana sekä monipuolisena artistina. Asan teokset ovat liikkuneet folkhenkisestä Loppuasukas -levystä Foetida-levysarjan punk-asenteeseen ja psykedeliaan, ja Terveisiä kaaoksesta levyn runoilusta Jou jou, Rapsodia ja Punainen tiili -albumien klassisempaan hip hop -estetiikkaan.

Yläkaupungin Yön ohjelmalehti julkaistaan ensimmäistä kertaa festivaaliliitteenä Suur-Jyväskylän Lehden välissä keskiviikkona 28.4. Uudistunut festivaaliliite tavoittaa yli 90 000 ihmistä.