Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suunnistuskilpailut vaikuttavat liikenteeseen Jyväskylän keskustassa

Yli 1 600 suunnistajaa kisaa Suomen mestaruuksista Jyväskylässä sunnuntaina.

Suunta Jyväskylä järjestää vuoden 2022 sprinttisuunnistuksen SM-kilpailut Jyväskylän keskustassa Harjun kupeessa sunnuntaina 15.5. SM-sprintti avaa samalla kesän suunnistuksen arvokisakauden. Mukana sprinttisuunnistuksen SM-kilpailussa ovat yleisten sarjojen lisäksi kaikki ikäsarjat 14-vuotiaista 85-vuotiaisiin.

Kilpailun yhteydessä järjestetään IOF:n maailmanrankikilpailu sarjoissa H/D21. SM-sprintti on myös näyttökilpailu kesän kansainvälisiin arvokilpailuihin.

Kilpailuun ilmoittautui yli 1 600 kilpailijaa. Pääsarjoissa ovat mukana Suomen kirkkaimmat suunnistustähdet. Suomenmestaruuksien lisäksi kilpailussa tavoitellaan paikkoja toukokuun lopun maailmancupin osakilpailuun Ruotsiin sekä kesä–heinäkuun taitteessa Tanskassa kilpailtaviin MM-kisoihin. Naisten pääsarjassa osallistujia on 113 ja miesten sarjassa 150.

Sunnuntaina aamupäivällä käydään karsintakilpailut ja iltapäivällä finaalit. Aamun karsintojen ensimmäinen lähtöaika on kello 9. Karsintojen tulokset ja A-finaaliin päässeet ovat selvillä noin kello 11.30.

Iltapäivällä finaalien ensimmäinen lähtöaika on kello 13. Lähdön tarkka sijainti paljastetaan vasta kilpailupäivänä. Kaikki kilpailijat lähtevät samasta lähdöstä ja maalit sijaitsevat kilpailukeskuksessa.

Naisten pääsarjan ensimmäinen lähtöaika on kello 14, miesten kello 14.45, ja lopputulokset ovat selvillä tuntia myöhemmin.

Pääsarjan suosikkeihin kuuluvat kevään kisojen perusteella miehissä muun muassa Akseli Ruohola, Miika Kirmula sekä Teemu Oksanen. Heitä lähtee haastamaan jyväskyläläislähtöinen Otto Kaario. Naisissa vahvoja otteita ovat näyttäneet Venla Harju, Marika Teini ja järjestävän seuran Suunta Jyväskylän kasvatti Veera Klemettinen, ja heitä haastaa muun muassa viime vuoden SM-sprintin voittaja jämsäläinen Merja Rantanen.

Kisat vaikuttavat keskustan liikenteeseen kuusi tuntia. Sepänpuisto ja Sepänpuiston pysäköintialue on varattu kilpailulle. Sepänkatu on suljettu ajoneuvoliikenteeltä välillä Harjukatu–Rajakatu kello 12–18. Suljetulle katuosuudelle jäävät bussipysäkit eivät ole käytössä kello 12–18 ja bussiliikenne siirtyy kiertoreitille.

Ajoneuvoliikenne Yrjönkadulta Sepänkadulle on suljettu kello 12–18. Sepänkadulla ja Eeronkadulla on aamupäivällä liikenteenpysäytys kilpailijoiden käyttämissä ylityspaikoissa.