Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sergei Korsunov palasi kotiin suurin tavoittein – KaDy ennakkosuosikkina alkavaan kauteen

Kampuksen Dynamo lähtee suurena ennakkosuosikkina tulevaan futsal-kauteen voitettuaan kolme edellistä Suomen mestaruutta. Dynamon vahva runko on vahvistunut entisestään, kun riveihin ovat liittyneet esimerkiksi maajoukkueestakin tutut Juha-Matti Savolainen sekä Sergei Korsunov. Molemmat ovat joukkueen uusvanhoja pelaajia. Korsunov palasi jyväskyläläisten riveihin ToPV:n riveistä, missä mies viiletti yhden kauden ajan.

– Kyllä tässä voidaan puhua tietynlaisesta kotiinpaluusta. Paljon muistoja on tullut koettua seuran kanssa, Korsunov viittaa kahteen mestaruuteen sekä Euro-peleihin KaDyn riveissä.

Vaikka Futsal-Liiga on vasta tällä viikolla alkamassa, KaDy on ehtinyt jo niittää menestystä. Joukkue osallistui Mestarien Liigan karsintakierrokselle ja eteni seuraavaan vaiheeseen karsintalohkonsa voittajana.

Dynamo on kansainvälisessä joukkuerankingissa sijalla 31. Jatkopaikan kohtalo ratkeaa lokakuun lopulla Bosnia-Hertsegovinassa, jossa KaDy kohtaa isäntäjoukkue Mostar SG:n (13.), hollantilaisen Zvv Hovocubon (19.) sekä moldovalaisen CS Dinamo Plusin (37.).

Joukkueet kohtaavat toisensa yksinkertaisessa sarjassa, ja lohkovoittaja etenee jatkoon. Jos KaDy etenee jatkoon, kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalaisjoukkue etenee Elite Roundille, eli 16 parhaan joukkoon.

– Ansaitsimme jatkopaikan karsinnasta. Meillä on täydet mahdollisuudet edetä tästäkin jatkoon ja tehdä suomalaista futsal-historiaa, Korsunov iloitsee.

Meille ei riitä hyvä, vaan pyrimme täydellisyyteen. Se on ainoa keino kehittyä niin yksilöinä kuin joukkueena.

Sergei Korsunov

Mikä Dynamosta sitten tekee niin hyvän? Useampi peräkkäinen Suomen mestaruus sekä Euroopan jättien kiusaaminen Mestarien Liigassa ovat nostaneet seuran profiilia. KaDy aloittaa viidennen kautensa huippuvalmentaja Vasko Vujovićin alaisuudessa. Hänen johdollaan päivittäinen työmäärä ja vaatimustaso ovat nousseet vielä aiempaakin korkeammalle tasolle. Joukkue on ollut valmis tekemään uhrauksia, sillä sitoutuminen on ollut kovalla tasolla, vaikkei Dynamo ammattilaispelaajia vilisekään.

Korsunov näkeekin KaDyn pelaajia yhdistävänä tekijänä kunnianhimoisuuden. Menestysnälkää ei edellisillä Suomen mestaruuksilla ole sammutettu, vaan sitä halutaan lisää.

– Meille ei riitä hyvä, vaan pyrimme täydellisyyteen. Se on ainoa keino kehittyä niin yksilöinä kuin joukkueena. Ehkä sen takia meidän pelaajiamme on päässyt pukemaan Suomi-paidan ylleen, Korsunov ajattelee.

Suomen futsal-maajoukkue oli vastikään leirillä Kroatiassa. Mukana oli kuusi pelaajaa KaDyn ja yksi myös jyväskyläläisen Liikunnan Riemun vahvuudesta. Leiri on osa valmistautumista kohti futsalin EM-kisoja, jotka pelataan Hollannissa tammi-helmikuussa 2022. Suomi on ensimmäistä kertaa mukana futsalin EM-kisoissa. Kuten leiriryhmästä näkee, joukkueessa saattaa olla vahva jyväskyläläisedustus.

Ennen EM-kisoja pelejä kuitenkin riittää KaDyn paidassa. Korsunovin puheissa korostuu, ettei tulevia koitoksia voi ennalta liikaa haihatella, vaan keskittyminen halutaan pitää nykyhetkessä, jossa asiat tehdään mahdollisimman hyvin.

– KaDyn vahvuus on joukkueena pelaaminen eikä yksilöinä toimiminen. Itsekin haluan olla mahdollisimman esimerkillinen niin kentällä kuin sen ulkopuolella, Korsunov muistuttaa.