Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskyläläinen palloilutalvi ja -kevät tarjosivat historiallisia käänteitä eri tahoilla

Koronan tuomat mullistukset koettelivat JYPiä jo ennen kauden alkua. Liiga-kausi ei ollut vanhentunut kuin kuukauden, kun pelaajien palkkoja oli leikattu ja päävalmentaja Pekka Tirkkonen lomautettu kahteen kertaan. Vuodenvaihteen tienoilla joukkueen valmennukseen liittyi seuran urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen.

Kasvukipujen keskellä pudotuspelitoiveet kariutuivat nopeasti. Pudotuspelipaikat jäivät haaveeksi ensimmäisen kerran vuoden 2007 jälkeen. Loppukaudella jännitettiin tekeekö JYP kyseenalaista historiaa, sillä se ei ollut sijoittunut sarjan viimeiseksi koskaan aiemmin.

Valopilkkuna oli koko Liigan maalipörssin voitosta taistellut Robert Rooba, kun taas Ossi Louhivaaran ja Mikko Kaltevan kiekkourien sekä Jani Tuppuraisen ja Jarkko Immosen JYP-uran päättyminen toi kauden päättymiselle tunteikasta sivujuonnetta.

Hippoksen urheilukeskittymässä väännettiin myös pudotuspelejä. Happee ehti johtaa puolivälieräsarjaansa Nokian KrP:tä vastaan jo 3–1, mutta nokialaiset etenivät lopulta välieriin. Ottelusarjan aikana taklaukset ja tuomarilinja nousivat isoiksi puheenaiheiksi, eikä tunneryöpsähdyksiltä vältytty.

Happee ja salibandykausi 2020–2021 muistetaan myös merkittävistä tapahtumista. Seuralegenda Petri Kaukon pelinumero jäädytettiin syksyllä, huippupelaaja Jami Manninen palasi Happeeseen Sveitsistä kesken kauden ja yksi kaikkien aikojen pelaajista Mika Kohonen päätti pelaajauransa.

Pääsarjatasolla mitalipelejä nähtiin vain jääpallossa. Vuoden 2019 Suomen mestari JPS sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja pudotti puolivälierissä HIFK:n. Välierissä Akilles oli kuitenkin selvästi parempi voittaen ottelusarjan 3–0, eikä pronssiottelukaan päättynyt toivotulla tavalla, kun porilainen Narukerä haki Viitaniemestä mitalit matkaansa.

Loppu­kaudella jännitettiin tekeekö JYP kyseenalaista historiaa, sillä se ei ollut sijoittunut sarjan viimeiseksi koskaan aiemmin.

JPS on selvinnyt sarjan mitalipeleihin kuusi kertaa peräkkäin. Mitalisaldo on karttunut yhdellä mestaruudella ja kahdella pronssilla.

Jyväskyläläisistä urheiluseuroista myös D-Kiekko selvisi välierävaiheeseen. Seura ei kuitenkaan edennyt loppuotteluihin, kun porilainen Karhu HT oli vahvempi otteluvoitoin 2–0.

Mitalisaumoja on vielä yhdessä lajissa, kun futsal-kausi huipentuu. Naisten futsalin puolella KaDy sijoittui runkosarjassa kuudenneksi ja eteni ensimmäistä kertaa sarjan pudotuspeleihin. Puolivälierät alkoivat yllätysvoitolla kestomenestyjä GFT:stä. Sarja huipentuu tulevana viikonloppuna, ja kahdella voitolla edetään välieriin. Mitalistit ovat selvillä toukokuun puolivälissä.

Miesten puolella puolivälierissä nähdään kaksi seuraa, kun Liikunnan Riemu haastaa runkosarjan voittaja FC Kemin ja kolmanneksi sijoittunut Kampuksen Dynamo saa vastaansa Mad Maxin.

Viime vuonna sarjan pudotuspelit jäivät pelaamatta koronan vuoksi. KaDy on voittanut kaksi edellistä jaettua mestaruutta, kun taas Riemu ei ole edennyt kertaakaan puolivälieristä jatkoon. Mitalistit ovat selvillä toukokuun puolivälissä.

KaDy on ­voittanut kaksi edellistä jaettua mestaruutta, kun taas Riemu ei ole edennyt kertaakaan puoli­välieristä jatkoon.