Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Petri Kaukon vaimon syntymäpäivästä ja pariskunnan kihlapäivästä muistuttava pelipaita jäädytetään

10.10. on päivämäärä, joka Happee-legenda Petri Kaukolle tarkoittaa niin vaimon syntymäpäivää kuin myös pariskunnan kihlajaispäivää. 10 oli myös pitkään Kaukon pelinumero 21-vuotisella Happee-taipaleella.

Tänä vuonna kyseinen päivämäärä saa vielä yhden uuden merkityksen, sillä tulevana lauantaina Kaukon paita jäädytetään Happeen kotiottelussa. Kunnianosoitusta alettiin järjestää kesällä. Yhteistyössä F-liigan kanssa päivämäärälle saatiin vielä järjestettyä kovan luokan kohtaaminen, kun vastaan asettuu TPS. Turkulaisryhmä oli sopiva vastus myös siinä mielessä, että seuraa valmentaa vanha pelikaveri Janne Kainulainen.

– Osasin odottaa tätä kunnianosoitusta, sillä koko 21-vuotisen urani Happeessa pelasin. Olen ylpeä siitä, että olen pelannut täällä ja ollut iso osa Happeeta peliuralla ja myös sen jälkeen, Kauko summaa.

Kauko on saanut aitiopaikalla todistaa sitä, millaisen askeleen niin Happee kuin koko laji on ottanut tällä vuosituhannella. Laji on alkanut saada niin täysipäiväisiä ammattilaisia kuin myös puoliammattilaisia ja lajin taso nousee jatkuvasti. Kehitys kuvasti myös Kaukoa, sillä oma harjoitteleminen ammattimaistui uran edetessä.

Tämä oli yksi pitkän uran mahdollistava tekijä. Sinä aikana mies näki Happeen ylä- ja alamäet, joihin on mahtunut karsintaa sarjapaikasta ja mestaruuden juhlintaa. Kirkkaimpana mieleen ovat jääneet voitot ja mestaruudet tärkeiden pelikavereiden kanssa.

–  Veli-Matti Hynynen oli tärkeä henkilö peliuralla ja minun tutkaparini. Hynynen-Kauko- Juuso Heikkinen oli pitkään kasassa ollut ketju, kun Happee alkoi pärjätä. Menestymisellä oli iso merkitys myös minun uralleni, joka ei olisi jatkunut näin pitkään, jos olisimme taistelleet sarja- tai pudotuspelipaikasta mestaruuden sijaan, Kauko viittaa Happeen nousuun uudelleen sarjan eliittiin.

Olen ylpeä siitä, että olen pelannut täällä ja ollut iso osa Happeeta peliuralla ja myös sen jälkeen.

Petri Kauko

Pelaaja on aina pelaaja, kuten Kauko itse toteaa. Halu pelata katoaa tuskin koskaan, mutta arki joukkueen muissa tehtävissä jatkuu yhä. 674 ottelussa 793 tehopistettä takonut pelaaja on nykyään Happeessa manageri ja talousvastaava, mutta miehen sanojen mukaan on helpompi luetella ne asiat, joissa hän ei ole mukana kuin ne, joissa hän on mukana.

Näitä tehtäviä Kauko hoiti jo oman peliuransa aikana. Tilanteen haastavuutta kuvasti se, että hän neuvotteli sopimuksista omien pelikaveriensa kanssa. Enää pelaaminen ja kaukalon ulkopuoliset asiat eivät syö toinen toisistaan, mutta tekemisen puutteesta hän ei pääse kärsimään.

– Seuralla oli resurssit tarjota minulle kokopäiväistä työtä ja siihen lähdin mielellään mukaan. Opettelen parhaillaan sanomaan paremmin “ei”. Stressitaso on myös tämän koronan vuoksi ollut melko korkealla, sillä elämme hyvin epävarmaa aikaa, Kauko toteaa.

Koronan vuoksi Happee ei ole ajautumassa kassakriisiin ja myynti on toiminut kohtuullisen hyvin.

Kauko näkee kasassa olevan Happeen joukkueen menestyspotentiaalisena sekä kiinnostavana ja nostaa esiin maalitykki Peter Kotilaisen. Erityismaininnan saa myös Happeen historian ensimmäinen sveitsiläispelaaja Silvan Bolliger.