Lounaispuistossa tapahtuu elokuussa: kantritanssia, leffapiknik ja muita kulttuuritapahtumia

Kantriteemaisissa Puistotansseissa cowboy-henkinen pukeutuminen on plussaa, mutta ei pakollista. Kuva on kulttuuripalvelujen viime kesänä järjestämästä kantriteemaisesta tapahtumasta. Jaakko Puusaari

Matilda Saarikoski

Lounaispuistossa järjestetään elokuussa monipuolista kulttuuriohjelmaa.

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalveluiden järjestämät tapahtumat alkavat torstaina 6.8. Puistotansseilla. Illan teemana on kantritanssi, ja tapahtumassa taitojaan esittelevät jyväskyläläiset rivitanssiryhmät Rebel Boots, VauDevils ja Grainville Country Dancers.

Puistotanssien ohjelmassa on myös osallistava osuus, jossa yleisö pääsee ottamaan tuntumaa rivitanssin maailmaan. Tansseihin voi halutessaan pukeutua cowboy-henkisesti. Tanssit alkavat kello 18 ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

Muita elokuun aikana Lounaispuistossa järjestettäviä ilmaisia tapahtumia ovat Jari Puhakka Bändin vetämä yhteislaulutilaisuus, Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa järjestettävä Leffapiknik ja ensimmäistä kertaa järjestettävä Lounalive-tapahtuma, jossa paikalliset kyvyt pääsevät näyttämään taitojaan. Elokuun toisten Puistotanssien teemana on nykytanssi.

Syyskuussa Lounaispuistossa nähdään Linnateatterin näytelmä Etusivun juttu, joka perustuu Mauri Kunnaksen kirjaan. Tapahtuma on maksullinen.

Keskustelu