Deeverissa saa suomalaista kotiruokaa eli vaikkapa makkarakastiketta ja makaronilaatikkoa

Susanna Leppänen pitää vanhan rakennuksen tunnelmasta, ja siitä, että sisälläkin on materiaalina paljon puuta. Outi Elomaa

Outi Elomaa

Ravintolapäällikkö Susanna Leppänen kertoo, että uuden ravintolan avaaminen ei olisi voinut osua huonompaan ajankohtaan. Entisen Asemaravintolan paikalle avattu Deeveri avasi ovensa 16.3. ja seuraavana päivänä alettiin rajoittaa ravintoloiden aukioloaikoja.

– Mieheni Petro Leppänen omistaa myös vieressä olevan Resinan. Laitoimme 17.3. molemmat ravintolat kiinni ja pidimme kriisipalaverin. Lounaspuffasta siirryimme take away-vaihtoehtoon ja nyt heinäkuussa avasimme Deeverin uudelleen. Meillä on tavoitteena ottaa paikkamme Jyväskylän ruokarintamalta. Uskon, että tilanne normalisoituu, kun esimerkiksi junaliikenne kasvaa ja ihmiset palaavat etätöistä työpaikoilleen, Susanna Leppänen toteaa.

Deeverin ja Resinan kiinteistöillä on sama vuokranantaja. Leppäsille vinkattiin, että Asemaravintolan tila on tyhjänä ja kiinnostaisiko heitä alkaa pitää siinä ravintolaa.

– Päätimme ottaa riskin. Luotamme, että suomalainen kotiruoka kelpaa. Listalla on esimerkiksi jauhelihakastike ja perunat, makkarastroganoff, lihapullia ja muussia sekä kalaa eri muodoissaan. Muutamme ruokalistaa myös satokauden mukaan. Lounaalla on kaksi eri ruokavaihtoehtoa ja myöhemmin syksyllä myös keittoa.

Ravintolan nimi Deeveri tulee Suomen rautateillä yleisesti käytetystä Dv12-veturimallin lempinimestä. Ravintola-Deeveri sijaitsee Jyväskylän rautatieaseman kupeessa, joten Deeveri oli luonteva nimi ravintolalle.

Ravintolassa tarjotaan lounasta arkisin, ja perjantai- ja lauantai-iltaisin on Crazy Chicken Night Buffet, joka nimensä mukaisesti sisältää erilaista kanaruokaa.

Ravintolan yläkerrassa voi pitää esimerkiksi pikkujouluja ja ravintolasalissa yksityistilaisuuksia.

Keskustelu