Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muurame Open Air -festivaali tarjoaa kaksipäiväisen kattauksen ilmaiskeikkoja, sekä Redraman

Muurmannin yrittäjä junaili festivaalinsa ajankohdan tarkoituksella sellaiseksi, ettei se mene päällekkäin markkinoiden kanssa. Muuramen markkinoita ei silti järjestetä tänäkään vuonna.

Perjantaina alkaa ensimmäistä kertaa järjestettävä, kaksipäiväinen Muurame Open Air -musiikkitapahtuma. Tapahtuman järjestää Muurmannin ravintoloitsija Walter Frühwirth. Hän järjesti viime vuonna Muurame Festin, joka toi lavalle muun muassa Matin ja Tepon, sekä muita iskelmäartisteja. Tapahtuma saa tulevana viikonvaihteena jatkoa, mutta iskelmän sijaan lajityyli on nyt monipuolinen ja Fest on muuttunut Open Airiksi.

Frühwirth kertoo, että tavoitteena on antaa ihmisille mahdollisuus nauttia paikallisesta musiikista. Tapahtuma järjestetään Muurmannin edessä sijaitsevalla torilla. Artistit esiintyvät terassilla, katoksen suojassa ja anniskelualue rajataan erikseen torilta. Frühwirth kertoo halunneensa nimenomaan esiintyjät ulos, ilman teltan suojaa, jotta kaikki voivat nauttia vapaasti musiikista.

Ulkoilmakeikat ovat pääsymaksuttomia ja ikärajattomia. Sen sijaan festivaalin puitteissa, ravintolan sisätiloissa järjestettäville jatkoille on sisäänpääsymaksu. Muurmannissa esiintyy perjantaina ja lauantaina rap-artisti Redrama.

Viime vuonna Muurame Fest osui samaan, kesäkuiseen ajankohtaan Muuramen markkinoiden kanssa. Markkinat jäivät tuolloin järjestämättä, koska lupaa ei oltu haettu ajoissa, eikä samalle alueelle voinut lyhyellä varoituksella räätälöidä kahta tapahtumaa.

Tänä vuonna Frühwirth otti nimenomaan oletetun Markkina-ajankohdan huomioon, ja valitsi tapahtuma-ajaksi toukokuun. Tästä huolimatta Muuramen markkinoita ei järjestetä tänäkään vuonna, sillä vapaaehtoisia järjestäjiä ei löytynyt tarpeeksi tapahtumasta viime vuosina vastanneiden Muuramen Seudun nuorkauppakamarilaisten keskuudesta.

Muurame Open Air 19.–20.5.