Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yläkaupungin Yössä on satoja esityksiä 53:ssa tapahtumapaikassa

Pääsymaksuton Yläkaupungin Yö vietetään Jyväskylässä 26.–28.5.

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna juhlittava Yläkaupungin Yö julkaisi viime viikolla kolmipäiväisen festivaalin koko ohjelmiston.

Viime vuonna Suomi-palkinnolla ja Jyväskylän vuoden yleisötapahtumana palkitun kaupunkifestivaalin ohjelmistossa on tänä vuonna muun muassa teatteriesityksiä, tanssia, elokuvanäytöksiä, työpajoja, lajinäytöksiä, DJ-musiikkia, performansseja, puheohjelmaa ja pitkälti yli sata livemusiikkikeikkaa. Tapahtumapaikkoja on 53 ja esityksiä noin 300.

– Olemme koko tuotantotiimin kanssa ylpeitä laajasta, monipuolisesta ja laadukkaasta ohjelmasta. Yritän itse ehtiä katsomaan ainakin Ameeban keikan Ilokivessä, Muovikukat Lounaispuistossa, Puskakollektiivin Vakiopaineessa, Juha Hurmeen Moirislammella, Metsäheikin Sohwilla, Pimun Ylä-Ruthilla ja levykauppa Kaivoksen edustalle rakentuvan block partyn keikkoja, toiminnanjohtaja Marko Kainulainen kertoo.

Kaivoksen edustalla osoitteessa Kauppakatu 7 esiintyvät Gradian ja Alkio-opiston hip hop -linjojen lisäksi muun muassa Are sekä Heebo.

Esittävän taiteen lisäksi perjantaina 26.5. pääsee rentoutumaan AaltoAlvarissa DJ Llama Bronsonin tahtiin ja lauantaina 27.5. Mattilanniemen rannalta löytyy telttasauna.

Perinteinen torialue nousee Seminaarinkadulle.

Kokonaan uusina tapahtumapaikkoina tänä vuonna ovat mukana muun muassa Kirkkopuiston Bistro ja ravintola Cielo.

Ruusupuiston ympäristöstä ja Toivolan Vanhan Pihan ja Pappilan muodostamasta kokonaisuudesta löytyvät tämän vuoden festivaalin monipuolisimmat ohjelmat.

Ruusupuistossa kisaillaan esimerkiksi Jyväskylän rullalautailijoiden Street Open ja uuden Aalto2:n tiloissa löytyy improvisaatioteatteria, viulumusiikkia sekä tanssia. Toivolassa nautitaan Hyvää yötä Herra Hakkarainen -lastenteatteriesityksestä, Kinko Brassin soinnuista ja Vanhassa Pappilassa jäähdytellään sunnuntaina Teeleidin Jazz-brunssin tahtiin.

– Luvassa on valtava määrä yllätyksiä ja elämyksiä. Suosittelen saapumaan Jyväskylään ja tutustumaan ennakkoluulottomasti festivaalin tarjoamiin elämyksiin, Kainulainen sanoo.