Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauas on ajettu Volkswagen Kleinbusista

Autokanta sähköistyy, mutta Volkswagen Transporter on edelleen vaihtoehto.

Moni asia on muuttunut 73 vuodessa, mutta Volkswagenin pakettiauto on ja pysyy.

Volkswagen Transporterin historia alkaa vuodesta 1950. Transporter on autona paljon testattu, sillä automallilla on historian saatossa ehditty Suomessa jahdata rosvoja, ajaa taksia ja jakaa postia.

Myös pelastuslaitoksilla ja monilla yrityksillä on voinut nähdä Transportereita erilaisissa työtehtävissä.

Transporterissa on nykyään aina kaksilitrainen dieselkone, josta löytyy tehoa toiveiden mukaan 90 hevosvoimasta 204 hevosvoimaan. Nyt alla on 204 hevosvoimainen moottori. Auto on nelivetoinen ja automaattivaihteistolla. Trasnporter on ostettavissa myös etuvetoisena ja manuaalivaihteilla.

Ajoasento löytyy käsisäätöjen kautta. 170-senttinen koeajokuski löytää ajoasennon kohdilleen järkevästi, eikä valittaa voi. Hallintalaitteiden sijoittelu on järkevää, ja kaikki on tarjolla helposti käden ulottuvilla.

Auto käynnistetään vielä vanhan koulukunnan tyyliin avaimella, ja käsijarrukin on perinteistä kahvamallia. Raskaassa työkäytössä nämä ovat hyviä asioita, koska rikkoutuvia osia on vähemmän.

Mieleen tulee vanhat ajat, jolloin autot olivat vielä autoja – eivät tietokoneita pyörillä.

Lisävarusteeksi olisi tarjolla digimittaristo, mutta sitä ei ole tähän autoon otettu mukaan.

Siksi mieleen tulevat vanhat ajat, jolloin autot olivat vielä autoja – eivät tietokoneita pyörillä.

Uusi Transporter on peruspalikoiltaan vanhaan verrattuna tuttu ja turvallinen. Taajamassa auto on miellyttävä ajaa – tuntuu kuin isolta henkilöautolta. Myös moottoritiellä meno on varsin toimivaa, eikä valittaa voi.

Automaattivaihteisto toimii miellyttävän oloisesti, ja helpottaa ajamista varsinkin silloin, kun kuljettaja on ajanut pakettiautoja korkeintaan harvoin.

Olen ajanut historian saatossa myös manuaalivaihteisia Transportereita, ja sekin on kokemukseni mukaan varsin toimiva vaihtoehto.

Jos dieselkäyttöistä pakettiautoa haluaisi verrata sähköllä kulkevaan pakettiautoon, on dieselmalli pitkällä matkalla sähköautoa parempi.

Lisäksi Transporter voittaa sähköauton silloin, kun tarvitsee vetää peräkärryä.

Taajamassa taas sähköauto saattaa voittaa Transporterin taloudellisuudessa. Siitä johtuen auto tulisi valita aina käyttötarpeen mukaan.

Myyjälle kannattaa kertoa siitä, millaiseen käyttöön auto tulee, jotta saa suositukset parhaiten itselleen sopivaan automalliin.

Volkswagen Transporter maksaa halvimmillaan 38 570 euroa. Halvin nelivetoinen maksaa 45 870 euroa. Siihen rahaan saa autoa pitkäksi aikaa, kun auto ja käyttötarve kohtaavat.

Keski-Suomen alueen autoliikkeissä on nähty jopa puolimiljoonaa kilometriä ajettuja Transportereita.