Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rautjärvi hakee kesällä vauhtia SM-sarjasta

Jyväskyläläinen rata-autoilija Jonne Rautjärvi ajoi viime kesänä menestyksekkään tulokaskauden Euronascar-sarjassa.

Jyväskyläläinen rata-autoilija Jonne Rautjärvi hakee kesällä uutta vauhtia Euronascar-sarjaan kotimaisen SM-sarjan kautta.

Rautjärvi ajoi viime kesänä menestyksekkään tulokaskauden Euronascar-sarjassa, mutta kun tälle kaudelle näytti siltä, että Euroopan radat eivät tarjoa parasta, Rautjärvi päätti jäädä Suomeen ja ajaa SM-sarjan.

– Tavoite on yksinkertainen, voittaa sarja. Mitään muuta tavoitetta ei voi olla. Mulla on takana huipputiimi, tuttu auto ja mies on kehittynyt viime kauden ansiosta, joten lähdetään hakemaan sitä puuttuvaa mestaruutta, hopean ja pronssin sarjassa jo voittanut Rautjärvi sanoo.

Siksi mies ajaa sarjassa numerolla kolme, kun sai sen valita: kolme eriväristä mitalia tulevan kauden jälkeen.

Tavoite on yksinkertainen, voittaa sarja.

Rautjärvi ajaa hänelle tutussa V8 Thunder -sarjassa. Alla on Chevrolet Camaro, 6.2-litrainen, V8-moottorilla ja yli 500 hevosvoimalla varustettu kilpuri, jonka huippunopeus Suomen radoilla on noin 250 km/h.

Tallina on RacingPalvelu Finland, jonka ykköskuski Rautjärvi on.

– Meillä on firman ihmisten kanssa yhteisiä tuttuja, joten yhteentörmäys tallin kanssa oli positiivinen juttu. Kun tiimi on ammattitaitoinen ja auto hyvä, niin ainoastaan sarjan voittaminen tyydyttää.

– Kehityin viime kaudella Euronascar-sarjassa kuskina. Nyt vaan painetaan kovaa simulaattorissa ennen sarjan alkua. Haetaan lisää tuntumaa autoon ja ratoihin.

– Tähän kotimaiseen sarjaan tulee ihan eri mies kuin kaksi vuotta sitten, Rautjärvi sanoo.

Sarjaan on ollut kiinnostusta aiempaa enemmän. Näyttäisikin siltä, että radalle ilmestyy 15 autokuntaa. SM-sarjassa ajetaan viisi osakilpailua, kaksi lähtöä kunakin viikonloppuna. Näin kilpailuja tulee kymmenen.

Sarja alkaa 10. kesäkuuta Kurvassa Botniaringillä, heinäkuussa ajetaan Vetelin Kemora 8.–9., sitten käydään Viron Pärnussa (11.–13. elokuuta), ja viimeiset kaksi osakilpailua ajetaan Hämeenlinnan Ahvenistolla (16.–17. syyskuuta) sekä Loimaan Alastarossa (29.9.–1.10.)

Suomessa ajetaan tänä kesänä ensimmäisen kerran myös niin sanottua TCR Finlandiaa.

Tuohon sarjaan Jonne Rautjärvellä on varaus numerolle 24. Eli jos auto ja talli löytyvät...