Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely | Miten vietät helatorstaita ja tiedätkö miksi sitä vietetään?

Lotta Saarinen ja Kim Koskinen

Saarinen: Kotona perheen kanssa. Helatorstai on ylimääräinen vapaa. En tiedä, miksi sitä vietetään.

Koskinen: Ajelen varmaan moottoripyörällä, päivä olisi muutenkin vapaa. En ole varma, miksi päivää vietetään, mutta Jehovan todistajat ovat joskus sanoneet ovella, että Jeesus on vastaus kaikkeen, joten sanotaan se.

Aimo Asikainen

Ei ole erityisiä suunnitelmia. Eläkkeellä se ei tarkoita erityistä vapaapäivää. Keli sanelee, mitä tulee tehtyä. Voi olla, että käydään jossain sukuloimassa. Lapset saattavat tulla käymään. He asuvat kaikki kolmen kilometrin säteellä. Liittyykö helatorstai jotenkin pääsiäiseen?

Harri Kaakinen ja Nino

Kotosalla vietän. Töistä on vapaata. En ole suunnitellut mitään erikoista tekemistä. Ehkä grillaillaan. Pihahommat on jo tehty ennen äitienpäivää. En tiedä, miksi helatorstaita vietetään.

Tiina Laajala

Istutan kuusen taimia miehen metsään Leivonmäellä. Torstai on vapaapäivä. Eikös helatorstaita vietetty ennen viikonloppuna. Jokin kristillinen juhla se on.

Helatorstai on kristillinen juhlapäivä, jolloin muistetaan Kristuksen taivaaseen astumista. Helatorstaita vietetään 40 päivää pääsiäisen jälkeen.