Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asa ja Litku Klemetti esiintyvät ilmaiskonsertissa Fillarifestareilla lauantaina

Räppäri Asa sekä laulaja-lauluntekijä Litku Klemetti esiintyvät Jyväskylän Pyöräilyviikon Fillarifestareilla. Asa nousee lavalle Fillarifestareilla kävelykadun Kompassin tapahtumalavalla lauantaina 6.5. kello 14 ja Litku Klemetti kello 16.

Jyväskylä Sinfonian kevätkausi saa hienon finaalin, kun lavalle nousee kahden orkesterin suurkokoonpano. Yhteiskonsertit Joensuun kaupunginorkesterin kanssa kuullaan keskiviikkona 10.5. Jyväskylän teatteritalolla ja torstaina 11.5. Joensuun yliopiston juhlasalissa kello 19. Maestro Okko Kamu saa johdettavakseen kahden orkesterin yhdistyneet voimat, ja ohjelma on sen mukainen.

Konsertti alkaa Modest Musorgskin teoksella Näyttelykuvia, joka on yksi orkesterikirjallisuuden omaperäisimpiä ja kuuluisimpia sävellyksiä. Musorgski sävelsi teoksen kuudessa viikossa ystävänsä, taidemaalari Viktor Hartmannin 400 taulua sisältäneen muistotaidenäyttelyn kiihdyttämänä. Teoksesta kuullaan sen tunnetuin orkesterisovitus, joka on Maurice Ravelin käsialaa vuodelta 1922.

Toisella puoliajalla kuullaan Gustav Mahlerin sinfonia nro 4, joka rakentuu sopraanon tulkitseman laulun ympärille. Lauluosuuden esittää konserteissa Helena Juntunen.

Tenori Jyrki Anttila, sellisti Helena Plathan ja pianisti Maija Anttila tunnelmoivat Sunnuntain toivotut -konsertissa kappaleita Suomesta Napoliin. Konsertti on Jyväskylän Café & Restaurant Vesilinnassa sunnuntaina 7.5. kello 14.

Konsertissa kuullaan muun muassa operettien helmiä, Oskar Merikannon kappaleita ja 20- ja 30-luvun iskelmiä ja serenadeja. Konsertin kruunaa italialaiset sävelet tenorin, sellon ja pianon voimin.

Elävä musiikki

Keljon Tapiola

Ti 9.5. Tero Jokinen

Lutakko

To 4.5. Stamina

Pe 5.5. Sara, Frail

La 6.5. Reino Nordin

Pelimannitalo

La 6.5. MajuriBand

Poppari

Ke 3.5. The Nightflies plays Steely Dan

Pe 5.5. Melodisen popin Musaklubi

Ma 8.5. Leo Kiviniemen tutkintokonsertti, Konkarijamit

Teatteritalo

Ke 10.5. Jyväskylä Sinfonia

Vaajakosken

urheilutalo

Su 7.5. Astra

Vakiopaine

La 6.5. Carola Tribute

Vesilinna

Su 7.5. Jyrki Anttila ja Helena Plathan