Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely | Mätiä appelsiineja ja itkuisia aamuja – Millaisia kesätyömuistoja sinulla on?

Sanna Heimonen

Hirveitä muistoja. Olin Vuoristosairaalassa vanhusten hoivaosastolla alaikäisenä nuorena tyttönä. Se oli ensimmäinen työ koskaan, ja ihan hirveä shokki. Itkin joka aamu kun poljin töihin. Kun kesätyö loppui, vannoin, etten astu sinne enää jalallanikaan, ja sitten olin siellä heti taas jouluna ja seuraavana kesänä. Sen "itsensä" siivoamistahan se pääasiassa oli, mutta palkkapäivänä tuntui kyllä kivalta kun ei verojakaan tuossa iässä tarvinnut maksaa.

Marja Möttönen

Olin yliopistoaikana konttoritöissä Oron-liikkeessä. Tein kaikenlaisia avustavia töitä, etsin arkistosta tietoja ja mapitin laskuja. Hirveän yksitoikkoistahan se tietysti oli, mutta porukka oli kivaa ja oli kiva saada rahaa. Myöhemmin olin kesätöissä yliopiston opintotoimistossa kirjaamassa muun muassa uusia opiskelijoita.

Antti Rasi

Viidentoista vanhana oli ajelemassa nurmikoita Äänekosken kaupungilla. En tiedä oliko se itse työ niin kovin mukavaa, mutta oma raha on aina oma raha. Se on erilaista kuin vanhemmilta saatu. Rahoilla taidettiin käydä viikonloppuisin festareilla tuhlaamassa ja juhannuksena Kalajoella.

Merja Matilainen

Läksin jo nuorena työuralle, mutta yhden kesän olin Tyynelän-tavaratalossa kesätöissä. Ei ollut kovin mukavaa, kun Tyynelä tilasi rekka-autolastillisen mätiä appelsiineja – halvalla kun sai. Minä istuin alavarastossa siivoamassa niitä kaksi päivää. Valitsin mätien joukosta myyntiin sopivat appelsiinit.