Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mustankorkean lajittelupihalle kuljetaan nyt uutta reittiä

Mustankorkean lajittelupiha on ensimmäistä kertaa avoinna koti­talouksille myös helatorstaina.

Mustankorkean lajittelupiha avasi ovensa uudistettuna maanantaina 24.4. Nyt jätteiden tuominen kotitalouksista Mustankorkealle henkilöautolla, peräkärryllä ja pakettiautolla tapahtuu yksinkertaisemmin kuin aiemmin.

Mustankorkean jätekeskuksen lajittelupiha on kokenut talven aikana ison muutoksen. Uudistuksessa ajoreitit, asiakaspalvelu ja maksaminen ovat muuttuneet. Lajittelupihan sijainti ja valtaosa jätelajikohtaisista pisteistä on kuitenkin edelleen samoilla paikoilla kuin ennenkin.

Mustankorkean palvelupäällikkö Eveliina Kirmasen mukaan lajittelupihalle ei enää ajeta vaaka-aseman kautta. Uusi ajoreitti kaartaa ennen jäteaseman pääportteja vasemmalle biokaasun tankkausaseman suuntaan. Tämän jälkeen asiakas jatkaa matkaa ajoväylää pitkin uudelle asiakaspalvelupisteelle.

– Nyt on erotettu kotitalous- ja yritysliikenne, joka on ollut asiakkaiden toive. On ymmärrettävää, jos tulijoiden on aluksi vaikeaa liikennöidä alueella, kun on tottunut tiettyihin reitteihin. Mustankorkealle tullessa on selkeät kyltit ja olemme miettineet myös asiakkaiden opastusta. Menemme tarpeen mukaan opastamaan asiakkaita, jos kyltit eivät riitä, viestintä- ja asiakkuuspäällikkö Piia Aho kertoo.

Sesonkeina sisääntulo saattoi ruuhkautua pahasti, mikä johti hetkellisiin jonotuksiin. Asiointia kangisti Ahon mukaan osaltaan sekin, että asiakaspalvelun kanssa oli tarpeen asioida sekä lajittelupihalle saavuttaessa että poistuttaessa.

Menemme tarpeen mukaan opastamaan asiakkaita.

Palvelupäällikkö Piia Aho

Jätekeskukseen saapuva ohjataan nyt selkeää kaistoitusta pitkin merikonttiin rakennetun asiakaspalvelupisteen luo. Siellä asiakas maksaa mahdollisen pienkuormamaksun.

– Nyt ei enää tarvitse ajaa vaa’an kautta. Maksu sekä ohjeistus tapahtuvat yhdellä kertaa. Tämä tekee lajittelupihalla asioinnista helpompaa. Uudistuksen myötä myös lajittelupihan ohjeistusta on parannettu esimerkiksi purkupaikkakohtaisella numeroinnilla ja QR-koodeilla avautuvilla ohjeilla, Eveliina Kirmanen kertoo.

Palvelun nopeuttamiseksi lajittelupihalla on luovuttu käteisen käytöstä.

– Kaikki pienkuormamaksumme alittavat 50 euron rajan, joten suosittelemme lähimaksua. Se tekee asioinnista erittäin sujuvaa.

Mustankorkean lajittelupiha on ensimmäistä kertaa avoinna kotitalouksille myös helatorstaina 18.5. lauantain aukioloajoin.

Helatorstain jälkeinen perjantai ja lauantai ovat jo useamman vuoden olleet vilkkaimpia päiviä jätekeskuksella. Parhaimpina vuosina kävijöitä on ollut lähes 1 500 päivässä.

– Helatorstaina vain Mustankorkean lajittelupiha on auki. Uudistuksella tasaamme kävijöiden määrää ja katsomme myöhemmin millaista vaikutusta sillä on, Piia Aho kertoo.

Puutarhajätteiden maksuton kuukausi alkoi 2.5. ja jatkuu toukokuun loppuun saakka. Mustankorkea vastaanottaa puutarhajätteitä maksutta Jyväskylässä, Laukaassa, Toivakassa ja ensimmäistä kertaa myös Lievestuoreella, jossa puutarhajätettä voi viedä Mörkökorventie 41:ssä olevalle vastaanottokentälle.

Piia Ahon mukaan asiakkaat ovat jo oppineet hyvin sen, mitä puutarhajätekeräykseen saa tuoda.

Hän neuvoo kuitenkin olemaan tarkkana vieraslajien eli esimerkiksi lupiinien, jättipalsamin ja jättiputkien suhteen. Niitä ei saa tuoda pieninäkään taimina maksuttomaan keräykseen puutarhajätteen mukana.

Tänä keväänä Mustankorkea järjestää asiakkaiden toiveesta pienimuotoisen vaarallisten jätteiden keräyksen viidessä kohteessa 4.–16.5.