Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiri ei aio nöyristellä Ykköspesiksessä

Paikalliset pesäpallojoukkueet ­Kiri ja Lohi kohtaavat kauden aikana neljä kertaa.

Perinteikäs pesäpalloseura Kiri aloitti uuden tulemisensa kolmisen vuotta sitten. Kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta aloittanut seura tavoittelee pääsarjatason miespesäpalloilun palauttamista Jyväskylään, ja tällä hetkellä projekti etenee aikataulussa. Seura nimittäin nousi täksi kaudeksi toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Ykköspesikseen.

– Nousu Ykköspesikseen on tärkeä porras uskottavuuden palauttamisessa. Tätä on odotettu kuin kuuta nousevaa, pelinjohtaja Jukka Karttunen iloitsee.

Seura tavoitteli Ykköspesiksen paikkaa jo kaudelle 2021, mutta aloitti Suomensarjasta. Ensimmäisellä kaudella nousua ei vielä tullut, mutta toisella kaudella sarjanousu varmistui lähes näytöstyyliin.

Kentällä saattaa vähän kipinöidä, mutta molemmat mahtuvat kaupungissa olemaan.

Jukka Karttunen

Perustana projektille on järkevä taloudenpito, jonka kulmakivenä on seuran omavaraisuus. Kiri&Kirittäret Juniorit ry vastaa junioritoiminnasta, jonka tarkoituksena on kasvattaa joukkueiden runkopelaajia. Nyt Kirille on perustettu myös farmijoukkue Suomensarjaan, jossa tarkoituksena on peluuttaa seuran junioripelaajia. Muutenkaan “ostopelaajien” tielle ei ole lähdetty.

– Kaikki pelaajat ovat Jyväskylässä oleskelevia, minkä takia voimme harjoitella laadukkaasti ja se laskee myös kustannuksia. Jyväskylään pitää olla jokin side esimerkiksi jyväskyläläisyyden, opiskelu- tai työpaikan kautta, puheenjohtaja Juha Kalajanniska sanoo.

Joukkueessa on hyvää jatkuvuutta jo viime kaudelta, mutta täsmävahvistuksena tuli esimerkiksi yli 400 ottelua Superpesiksessä pelannut Miikka Matikka. Kiri ei aiokaan lähteä sarjaan nöyristelemään.

– Ulkopeli tulee olemaan vahvuutemme, sillä siihen meillä on kokeneita pelaajia. Paljon tulee kulminoitumaan kotiuttamiseen. Minimitavoitteena on pitää sarjapaikka, mutta tavoittelemme ylempiä pudotuspelejä. Sijat 1–5 ja Lohen päihittäminen ilahduttaisivat, Karttunen summaa.

Lohi tuokin jyväskyläläiseen pesäpallokauteen mielenkiintoisen mausteen, sillä kaudella 2021 Superpesiksen karsintoja pelannut seura ei varmasti halua luopua valtikastaan helpolla. Joukkueet kohtaavat kauden aikana neljä kertaa, joten keskinäiset kohtaamiset tulevat olemaan isossa roolissa paremmuuden ratkaisemisessa.

– Kentällä saattaa vähän kipinöidä, mutta molemmat mahtuvat kaupungissa olemaan. Molemmissa seuroissa on historiaa toisen logon kantamisesta, joten kunnioitus on molemminpuolista, Karttunen kuvailee.