Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hip hop -kulttuuri sai Sohwin Kulttuuripalkinnon

Vappupäivänä jaetulla Sohwin 32. Kulttuuripalkinnolla halutaan arvostaa Hip hop- ja rapkulttuurin nousua Jyväskylässä ja samalla onnitella suurta joukkoa toimijoita monipuolisen nuorisokulttuurin alalla. Palkinnon jakajat Juha Oksanen ja Risto Urrio korostivat yksittäisten henkilöiden ja pyyteettömästi toimivien yhteisöjen arvokasta työtä.

Sohwin Kulttuuripalkinto 2023 jaettiin kahdelle aktiiviselle toimijalle. Kulttuuriyhdistys TUFF!:n perustajajäsen, nykyinen toiminnanjohtaja, rap-artisti, Dj ja opettaja Ossi Valpiolle. Hän opettaa rappiä muun muassa Jyväskylän musiikkikampuksella Gradialla ja järjestää Jyväskylän kouluilla hip hop -työpajoja. Valpio on kehittänyt rap- lyriikkakerhoja ja tuottanut muun muassa JKL 101 -albumin.

Toinen palkittu, kulttuurituottaja Johanna Hurme tuli TUFF!:n toimintaan Veturitalleille harrastuksensa, tanssin kautta. Kaikessa tekemisessään Hurme, kuten Valpiokin, korostavat arvokkaan yhteisön toimintaa: yhdessä tekemisen kulttuuria, joka on edesauttanut Alkio-opiston ja Gradian koulutukset, erilaiset kerhotoiminnot ja klubit.

Gradia Jyväskylä on käynnistänyt ensimmäisenä Suomessa mahdollisuuden suuntautua musiikkialan perustutkinnossa hip hop -muusikoksi ja musiikkiteatterin osaajaksi. Hip hop -muusikon koulutus toteutetaan yhteistyössä kulttuuriyhdistys TUFF!:n kanssa. TUFF taas on perustanut Euroopan ensimmäisen Hip hop -kirjaston.

Molemmat palkitut ovat esimerkillään kehittäneet yhteistä projektialustaa nuorten omien ideoiden toteuttamiseen.