Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vehkahalliin pääsee palloilemaan torstaista lähtien

Jyväskylän Kortesuolla sijaitseva palloiluun tarkoitettu Vehkahalli nostettiin onnistuneesti ylös lauantaina 25.2. Vehkahalli avataan käyttäjille torstaina 23.3.

Hallin korjaustoimenpiteitä ja ylösnosto toteutettiin talkoo- ja ammattilaisvoimin, ja urakassa oli mukana satoja ihmisiä. Ylipainehallin katteeseen aiheutuneen laajan repeämän sekä vaihtelevien sääolosuhteiden takia hallin kunnostustoimenpiteitä tehtiin usean viikon ajan.

Hallin ylös nostaminen on sääsidonnaista ja onnistunut ylösnosto edellytti kuivaa sekä tuuletonta säätä.

Hallivalmistaja on toteuttanut hallille käyttöönottotarkastuksen hallin ylösnoston jälkeen, ja halli on todettu turvalliseksi avata käyttäjille. Liikuntapalvelut on myös käynyt sisäisesti läpi hallin turvallisuuteen ja kunnossapitoon liittyvät käytännöt ennen hallin avaamista käyttäjille.

Vehkahallin harjoitusvuorot ovat käynnissä torstaista 23.3. alkaen. Liikuntapalvelut on erikseen yhteydessä hallin käyttäjiin vuorojen käynnistymisestä.

Sääolosuhteilla on merkittävä vaikutus Vehkahallin toimintaan. Halli painui maan tasalle äkillisesti joulukuussa kesken lumenpudotuksen. Liikuntapalvelut oli varautunut ennakkoon talvimyrskyn tuomiin lumisateisiin nostamalla hallin paineet korkealle. Lumenpudotusta varten oli tilattu ulkopuolinen urakoitsija.

Vehkahallin vuorovaraukset on peruttu aina ennakkoon lumenpudotuksen takia eikä hallissa ollut käyttäjiä romahduksen aikana.