Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän keskustassa marssitaan lauantaina luonnon puolesta

Valtakunnallinen luontomarssi taivalletaan myös Jyväskylässä.

Jyväskylän keskustassa marssitaan lauantaina ilmaston ja luonnon puolesta. Luontomarssi on jatkoa viime vuonna toteutetulle metsämarssille. Marssi lähtee Jyväskylän yliopiston kirjastolta ja jatkuu Kauppakatua pitkin Aren aukiolle, jossa ohjelmaan kuuluu puheita ja musiikkiesityksiä.

Suomen Luontomarssi järjestetään 17 paikkakunnalla. Jyväskylässä järjestäjinä toimivat Suomen luonnonsuojeluliitto ja Elokapina.

Marssin vaatii päättäjiltä toimia ilmaston ja luonnon puolesta. Sen tavoitteena on myös vaikuttaa äänestäjiin suuntaamalla katseen luontoon.

– Suomen tulevan eduskunnan ja hallituksen on pysäytettävä luontokato ja siirryttävä ilmastotavoitteista ilmastotekoihin. Metsät ovat nyt ratkaisevassa asemassa sekä luonnon että ilmaston näkökulmasta, Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtajan Taina Peltonen sanoo.

Tapahtumassa puhuvat yliopistonlehtori, luonnonsuojelubiologi Atte Komonen, yhteiskuntatieteilijä, filosofi Teea Kortetmäki sekä Nuorten luontodelegaatti ja aktivisti Elo Vanhanen. Musiikkiesityksistä vastaavat Muuan miehen Isse, SiSi Majitu ja Näetkö metsän puilta -tanssiesitys.