Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Evita tuo näyttämölle Eva Perónin dramaattisen elämän

Jyväskylän kaupunginteatteri treenaa jo ensi syksyn ensi-iltoja. Vuoden teatteritekoa voi äänestää 19.3. saakka.

Eva Perónin elämässä on dramaattisen sadun ainekset: vaatimattomista oloista lähtenyt nuori näyttelijätär nousi armeijan hallitseman Argentiinan ensimmäiseksi naiseksi. Ja millä keinoilla, muun muassa siitä Andrew Lloyd Webberin säveltämä ja Tim Ricen kirjoittama maailmanmenestysmusikaali Evita kertoo.

Evita on ensimmäinen Webberin musikaali, joka nähdään Jyväskylän kaupunginteatterissa. Musikaalin ohjaa Jukka Keinonen, koreografista vastaa Jouni Prittinen ja pukusuunnittelusta Sari Suominen. Musiikin sovittaa ja johtaa Lasse Hirvi. Lavastuksen suunnittelee Annina Nevantaus. Ensi-ilta on syyskuun alussa.

Nimihenkilön roolissa vuorottelevat Saara Jokiaho ja Anna-Maija Oka. Lavalla on 20 esiintyjää, joita säestää 10-henkinen orkesteri.

Älä pukeudu päivälliselle on näytelmäkirjailija Marc Camolettin kirjoittama farssi, joka tunnetaan myös nimellä Ranskalainen pyjama sekä Lainalakanat. Näytelmä saa ensi-iltansa lokakuussa isolla näyttämöllä.

Näytelmän on suomentanut Henri Kapulainen ja ohjaaja on Jouni Salo.

Pienellä näyttämöllä saa ensi-iltansa syyskuussa Keuhkot, jonka ohjaa Perttu Leinonen. Tango sateessa jatkaa ohjelmistossa vielä syysnäytäntökaudella. Lisäksi pienellä näyttämöllä nähdään syyskaudella yhteistyönä toteutettava naamioteatteri Näkymätön sekä klassikko Illallinen yhdelle.

Perinteikäs Vuoden teatteriteko -äänestys on käynnissä. Ehdokkaat on valinnut raati, johon kuuluvat palkinnon lahjoittajatahon edustaja Pirjo Salmi, Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Inkeri Pasanen sekä yleisön edustajat Kirsi Juvonen ja Meri Kärkkäinen.

1. Anssi Valtonen, ohjaajan työ näytelmissä Hiirenloukku ja Poikakoodi.

2. Taina Reponen ja Hannu Lintukoski, pääroolit Tango sateessa -näytelmässä.

3. Antti Silvennoinen, videosuunnittelu ja Katariina Kirjavainen, lavastus näytelmässä Parit.

4. Piia Mannisenmäki, Lumikuningatar, Hiirenloukun rouva Boyle ja Poikakoodin äiti.

5. Koko tekijätiimi näytelmässä Poikakoodi.

6. Koreografia, musiikki, laulu ja tanssi musikaalissa Suruttomat.

Yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan joko kaupunginteatterin lippumyymälässä (teatterilla ja Versonraitin myymälässä) lippuäänestyksellä tai verkossa Keskisuomalaisen teatteriteko-sivulla. Äänestys päättyy 19.3.