Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauantaina 11.3. hiihdetään joukolla Jyväskylän ja Laukaan välillä

Ski Marathonille osallistuu liki tuhat hiihtäjää. Ladulle starttaavat myös Signmark ja Henna Virkkunen.

Jyväskylän ja Laukaan välillä kulkevalla Metsoreitillä kilpaillaan tulevana lauantaina 11.3. Euroloppet-sarjaan kuuluva massahiihtotapahtuma Jyväskylä Ski Marathon.

Tänä vuonna Ski Marathonille osallistuu yli 800 hiihtäjää. Ilmoittautuneiden joukossa on eri tasoisia hiihtäjiä kovan luokan kilpahiihtäjistä ja kestävyysurheilijoista tavallisiin kuntohiihtäjiin. Mukana ovat muun muassa viime vuoden mestaruutta puolustamassa naisten 50 kilometrin vapaan voittaja Sini Alusniemi sekä miesten 50 km perinteisen voittaja Olli Tyrväinen.

Mukana ovat myös viime vuonna toiseksi 50 kilometrin perinteisellä sijoittunut Lassi Vuorinen sekä tuoreet Finlandia-hiihdon voittajat Terhi Pollari ja Veli-Matti Räsänen.

Tuttuja kärkinimiä haastamassa on monta “villiä korttia”, kuten maamme kovimpaan eliittiin polku- ja ultrajuoksussa kuuluva Eetu Nordman.

Ladulta voi bongata myös julkisuudesta tuttuja kasvoja. Metsoreitille starttaavat muun muassa rap-artisti Signmark eli Marko Vuoriheimo ja europarlamentaarikko Henna Virkkunen. Mukana on myös useita kansainvälisiä vieraita. Tapahtuma on kerännyt osallistujia muun muassa Ruotsista, Italiasta, Ranskasta, Isosta-Britanniasta, Saksasta, Unkarista ja jopa Israelista saakka!

Jyväskylä Ski Marathonilla on aikaisempien vuosien tapaan kaksi pitkää hiihtomatkaa, joista 50 kilometriä starttaa Vaajakoskelta ja 30 kilometriä Huhtasuolta. Molempien maalit ovat Kylpylähotelli Peurungassa Laukaassa. Lisäksi Peurungan maastoissa hiihdetään kymmenen kilometrin retkisarja.

Reitti kulkee suurelta osin Metsoreittiä pitkin. Lumitilanne sekä sääennuste ovat lauantaina hiihtäjille ja katsojille suotuisat.

Jyväskylän Ski Marathonin järjestää Keski-Suomen suurin maastohiihtoseura Ski Jyväskylä. Tapahtuma on Keski-Suomessa järjestetyistä hiihtotapahtumista huomattavasti suurin. Näin suuren massatapahtuman toteuttamisen mahdollistaa suuri talkoo- ja vapaaehtoistyöntekijöiden joukko.

Päätapahtuma saa sunnuntaina 12.3 jatkoa Vaajakoskella, jossa perheen pienimmille on ohjelmassa Lasten lumipäivät sekä Jyväskylän Mini Ski Marathon kello 10–14.