Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukkometsot ja Disepapat lähtevät Kanadaan pelaamaan kiekkoa

Aikuiskiekon ikoniseen turnaukseen osallistuu kolme joukkuetta Jyväskylästä.

Kanadan Richmondissa pelataan maaliskuun 19.–26. kovatasoinen seniorikiekon turnaus nimeltään Carha Cup. Se siis vastaa ikäluokkiensa Kanada Cupia, sillä joukkueita turnaukseen tulee noin sata ja pelaajia 1 800.

Aikuiskiekon ikoniseen turnaukseen osallistuu kolme joukkuetta Jyväskylästä. Ukkometsot osallistuu 50+-sarjaan ja Disepapat 55+- ja 60+-sarjaan.

Ukkometsoilla on ollut hieman hankaluuksia saada joukkuetta.

Otetaan turnaus vähän kuin lomareissuna ja pidetään hauskaa.

Timo Virenius

– Ikäluokka (50+) on sellainen, että ei ole helppoa sovitella matkaa. Monet ovat töissä ja joutuvat pohtimaan vapaiden ja lomien käyttöä reissuun sekä perheen tilannetta. Mutta saadaan vietyä turnaus läpi. Meillä on nyt 11 kenttäpelaajaa ja maalivahti, joka tosin on vääränkätinen. Jos hän reväyttää reitensä, sitten voi ollakin vaikeaa löytää vääränkätistä tuuraajaa. kertoo (ex-JYP HT) Kimmo Salminen Ukkometsoista.

– Joukkueessa on saman ikäluokan JYPin A-junnuja, tuttuja toisilleen, ja entisiä liigapelaajia, joten saadaan kyllä tasokas joukkue. Ei siellä mitään liigatason pelejä ole luvassa. Kiva lähteä turnaukseen, vaikka ohjelma onkin tiukka. Nähdään kuitenkin samalla myös yksi NHL-matsi, Salminen jatkaa.

Disepapat, entiset lohelaiset ja diskoslaiset, saavat kisoihin kaksi joukkuetta. Timo Vireniuksen mukaan turnausta onkin odoteltu, sillä koronan takia kolme vierailua jäi väliin. Edellisen kerran on pelattu 2016, ensimmäisen kerran 1996. Disepapoilla on puolustettavana mestaruus.

– Pelataan tosissaan, mutta ei vakavasti. Kaksi kentällistä riittää, kun peliaika ei ole normaali. Otetaan turnaus vähän kuin lomareissuna ja pidetään hauskaa. Se on mukava tapahtuma, jossa taklaukset eivät ole sallittuja mutta mahdollisia, kestävyysurheilua nykyään myös harrastava Virenius kertoo.

Disepapat tulee tietenkin Diskoksen hellittelynimestä Dise – yhdistettynä aikuisurheiluikään tietyllä sukupuolella.

Carha Cupissa on joukkueita seitsemästä maasta Ukraina mukaan lukien. Suomesta joukkueita on 12.