Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ihmisen elämänkaari voidaan kertoa tanssien

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelma saa ihmiset kiinnostumaan tanssimisesta. Moni haluaa oppia vaikkapa lattaritanssien alkeet.

Tanssii Tähtien Kanssa on yksi television katsotuimmista ohjelmista. Sen tiimoilta valmistettiin vuonna 2019 ensimmäinen Tanssien Tähtiin -show ja nyt on vuorossa toinen. Se sai ensi-iltansa 3.3. ja Jyväskylässä esitys nähdään Jyväskylän Paviljongissa keskiviikkona 15.3.

Tanssija Kia Lehmuskoski on ollut mukana lukuisissa TTK-tuotannoissa sekä ensimmäisellä show-kiertueella.

– Meille ammattitanssijoille Tanssien Tähtiin -show on tärkeä, koska Suomessa ei ole paljon ainoastaan tanssiin pohjautuvia produktioita. Tanssien Tähtiin -show’ssa saamme tehdä töitä huippukollegoiden kanssa. Saamme hyödyntää meidän vahvuuttamme ja rikkoa tanssillisia rajojamme. Show’ssa on mukana kymmenen kilpatanssijaa, jotka ovat alamme huippuja. Olemme kaikki erilaisia ja omanlaisia persoonia. Kokoonpano on uusittu edelliskerrasta, ja se tuo uudenlaista jännitystä, että mitä nyt keksimme, Kia Lehmuskoski kuvailee.

Tällä kertaa show’lla on teatteriohjaaja, näyttelijä Sari Siikander.

– Meidän tanssijoiden ideoiden pohjalta Sari määritteli kokonaisdramaturgian. Sen perusteella jokainen tanssija sai työstettäväkseen omat koreografiansa. Olemme saaneet keskittyä itse tanssiin ja se on hieno asia, Lehmuskoski kertoo.

Show’ssa on tarina, jossa on hyvin monia tunnelmia. Perusteemana on ihmisen elämänkaari, jossa on mukana muun muassa draamaa, intohimoa, ihmissuhteita ja erilaisia kohtaamisia.

– Minun vastuullani on kolme koreografiaa. Yksi niistä on Chisun Miehistä viis ja se on viiden naistanssijan hyvin feminiininen numero. Se on oodi naisille ja naiseudelle. Anssi Heikkilän kanssa on yhteinen kaunis erovalssi ja kolmantena on show’n energinen finaalibiisi, Kia Lehmuskoski kuvailee koreografioitaan.

Esityksessä on 16 numeroa ja yksi tanssi kestää 3–4 minuuttia. Kian mukaan se voi kuulostaa katsojasta ehkä lyhyeltä ajalta, mutta neljään minuuttiin mahtuu aika monta askelta. Helena Ahti-Hallberg vastaa edelliskerran tapaan puvuista.

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelma antaa lajille paljon näkyvyyttä.

– Kun ohjelma on televisiossa, tanssinopettajiin otetaan paljon yhteyttä. Minulle on hakeutunut naisia yksityisopetukseen. He haluavat päästä kiinni lajiin ja oppia alkeita. Opetan esimerkiksi soololattareita ja ryhmiä, joissa tanssitaan yksin. Se on kivaa kuntoilua ja samalla oppii tanssimaan.

Kia Lehmuskoski saa yhteydenottoja myös pariskunnilta, joiden haaveena on aina ollut oppia tanssimaan yhdessä. Tanssin opetusta on Suomessa laajasti tarjolla ja hän kannustaa hakemaan itselle juuri sellaista opetusta, mitä haluaa ja tarvitsee.