Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Manselaiset esittävät Paviljongissa porilaisen Joutsenlaulun

Musikaali kertoo ­kahden kaveruksen tarinan tunnetuilla biiseillä.

Helmikuussa ensi-iltansa saanut Joutsenlaulu-musikaali kertoo Olli Lindholmista, Jussi Hakulisesta ja Yö-yhtyeestä.

Lindholm oli Yö-yhtyeen laulaja sekä biisien tekijä sen perustamisesta lähtien kuolemaansa asti. Hakulinen toimi Yössä kosketinsoittajana, laulajana sekä erityisesti säveltäjänä ja sanoittajana. Hän erosi bändistä vuonna 1985, mutta teki yhtyeen kanssa ajoittain yhteistyötä tämän jälkeenkin.

Bändin tarina alkoi, kun Olli ihastui Jussin omintakeiseen musiikkiin, ja heidän ystävyytensä synnytti Yö-yhtyeen Porissa vuonna 1981. Pian perustamisen jälkeen Yö voitti rockin SM-kisojen Porin karsinnat ja sijoittui valtakunnallisessa kilpailussa kolmanneksi. Yö kohosi Suomen suosituimpien yhtyeiden joukkoon vuonna 1983 Hakulisen kappaleilla Likaiset legendat ja Särkynyt enkeli.

Olli Lindholm arvosti erityisen paljon Jussi Hakulista muusikkona ja säveltäjänä. Hakulinen on luonut useita suomalaisia klassikkokappaleita, kuten Joutsenlaulu, Rakkaus on lumivalkoinen, Kiitos ja kunnia ja Hän tanssii kanssa enkeleiden. Musikaalin kappaleet ovat juuri Hakulisen säveltämiä ja käsikirjoitus Katariina Leinon.

– Talvella 2022 sovimme Jussi Hakulisen kanssa Joutsenlaulu-musikaalin tekemisestä. Päätettiin käyttää juuri hänen tuotantoaan. Jussi oli todella innoissaan musikaalin syntymisestä ja oli sen hengessä mukana. Olemme äärimmäisen surullisia hänen äkillisestä menehtymisestään. Musikaali on kunnianosoitus hänen ja Olli Lindholmin mittavalle elämäntyölle, joka on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen suomalaisten sydämiin, Suomen Musiikkiteatterin johtaja Petri Lairikko kertoo.

Ollia esittää musikaalissa Matti Mikkonen. Hän on manserokkari jo toisessa sukupolvessa, sillä hän on Popedan alkuperäiskitaristin Arwo Mikkosen poika. Matti on luonut kansainvälistäkin uraa muun muassa Bloodpit-yhtyeen keulakuvana sekä soolobändillään Matthau Mikojan Band. Hakulista esittää Erik Kramer, joka on tunnettu useista musikaaleista ja soolourastaan heavylaulajana.

Joutsenlaulu-musikaali Jyväskylän Paviljongissa perjantaina 10.3. kello 19.