Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungin kesäleireille ja retkille ilmoittautuminen on käynnissä

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut järjestää kesällä leirejä ja retkiä jyväskyläläisille lapsille ja nuorille. Ilmoittautuminen retkille ja leireille alkoi maanantaina.

Kesäkuussa järjestetään muun muassa kolme luonto- ja elämysleiriä Könkkölässä. Leirit on suunnattu 7–12-vuotiaille sekä 10–13-vuotiaille. Ohjelmassa on muun muassa nuotiotunnelmointia, uimista ja magneettikalastusta.

Kalastusleirejä on luvassa kesäkuussa kaksin kappalein. Ensimmäinen 6.–8.6. on suunnattu kokemattomille 11–13-vuotiaille kalastajille ja toinen 13.–15.6. kokeneemmille 12–14-vuotiaille kalastajille.

Leireillä kalastellaan virveleillä Kuohun lähijärvillä ja erityiskalastuskohteissa. Osallistujat pääsevät tutustumaan myös erilaisiin kalastustekniikoihin ja kalastussääntöihin.

Kädentaitoleirillä Palokan nuorisotilalla 12–16-vuotiaat pääsevät testaamaan erilaisia tekniikoita, oppimaan uutta ja päästämään luovuutensa valloilleen.

Toinen kädentaitoleiri järjestetään etänä. Sen osallistumismaksu sisältää suurimman osan tarvittavista materiaaleista. Materiaalit tulee noutaa etukäteen Palokan nuorisotilalta.

13–18-vuotiaille lauta- ja roolipelaajille on luvassa oma leiri Veturitalleilla. Leiri soveltuu niin konkareille kuin vasta-alkajillekin.

Heinäkuun alussa järjestettävä Urbaanitaideleiri 13–17-vuotiaille tutustuttaa nuoret graffitikulttuuriin ja katutaiteeseen. Leirillä perehdytään graffitikirjaimien estetiikkaan, tyyleihin ja tehostekeinoihin. Osallistujat pääsevät luonnostelemaan sketsejä, jotka maalataan lopulta luvalliselle graffitipaikalle.

Veturitalleilla järjestettävällä post-apokalyptisella Minecraft-leirillä 13–17-vuotiaat voivat pohtia, miltä Jyväskylä näyttäisi sen jälkeen, kun aika on ihmiskunnasta jättänyt. Leirin aikana tutustutaan Minecraftissa raunioituneeseen Jyväskylään, jonka luonto ja aika ovat muovanneet uuteen uskoon.

Frisbeegolf-leirejä on tarjolla 13–17-vuotiaille aloitteleville ja vähän heittäneille sekä harrastuksen jo aloittaneille. Frisbeegolfaajat pääsevät oppimaan heittelyn tekniikkaa ja tutustumaan lajiin Jyväskylän kolmella eri radalla Tikkakoskella, Seppälänkankaalla ja Keljonkankaalla.

Nuorisopalvelut järjestää lisäksi kaksi retkeä Särkänniemen huvipuistoon ja yhden tiedekeskus Heurekaan.

Retket Särkänniemeen on suunnattu vuosina 2008–2011 syntyneille. Heurekaan pääsevät vuosina 2007–2012 syntyneet.

Leirien ajankohdat, lisätiedot, hinnat sekä ilmoittautumisohjeet löydät täältä.