Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lomaviikko täyttää myös sisäleikkipuiston työvuorot

Jyväskylässä toimii Euroopan suurin sisäleikkipuistoyhtiö, kun Leo’s Leikkimaa ja HopLop yhdistyvät.

Koulujen lomaviikot ovat sisäleikkipuistojen vilkkainta sesonkia.

– Isovanhempien määrä puistossa alkaa kasvaa jo kasiviikolla, kun etelässä alkavat koulujen lomat, kertoo Jyväskylän HopLopin seikkailupuiston esihenkilö Ulrika Kiviharju.

– Hiljaisina arkipäivän tunteina seikkailupuisto saattaa pyöriä yhden työntekijän voimin, mutta lomaviikoilla jokainen työrooli on täytetty. Silloin väkeä on 4–7 henkeä samaan aikaan töissä, Kiviharju jatkaa.

Sesonkien ulkopuolella viikon vilkkain päivä puistossa on yleensä lauantai. Kiviharjun mukaan asiakkaat ovat koronan jälkeen tulleet takaisin.

– Nyt on jo ylitetty koronaa edeltävän ajan asiakasmäärä. Korona-ajan vuoksi moni lapsi tulee ensimmäistä kertaa seikkailupuistoon. Selvästi jonkin verran on patoutunutta kysyntää.

HopLopissa asiakkaiden iät vaihtelevat kirjaimellisesti vauvasta vaariin. Kohderyhmä on 1–10-vuotiaat lapset, mutta Kiviharjun mukaan viime aikoina on yleistynyt myös täysi-ikäisten käynnit. Ikärajaa puistossa ei ole.

Neljävuotiasta Kida Ölingiä, Roope Koljanderia ja Susanna Ölingiä tuskin näkee puistossa lomaviikolla, sillä he kertovat välttelevänsä sesonkiaikoja.

Isovanhempien määrä puistossa alkaa kasvaa jo kasiviikolla, kun etelässä alkavat koulujen lomat.

Ulrika Kiviharju

– Tullaan mieluummin silloin, kun on tilaa eikä tarvitse jonottaa, Susanna Öling kertoo.

Perjantain puistokäynnillä aikaa kului liukumäissä, sillä ne ovat Kidan suosikkeja.

Jyväskylässä toimii pian Euroopan suurin sisäleikkipuistoyhtiö, kun HopLop ja Leo’s Leikkimaa yhdistyvät.

– 68 sisäleikkipuistolla olemme Euroopan suurin toimija, sanoo HopLopin toimitusjohtaja Kalle Peltola.

HopLop toimii Suomen lisäksi Saksassa ja Leo’s Leikkimaa lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Peltolan mukaan kyse on aidosta yhdistymisestä, joka toteutetaan osakevaihtona.

– HopLop liittyy Leo’s-konserniin ja yhtiön omistajat jatkavat mukana toiminnassa. Muodostamme Suomen toiminnan palveluyksikön, johon Leo’sin Suomen aluepäällikkö liittyy. Lähtökohta on, että HopLopit jatkavat HopLoppeina ja Leo’s Leikkimaat Leo’s Leikkimaina, hän kertoo.

Jyväskylässä on HopLop Seppälänkankaalla ja Leo’s Leikkimaa Seppälässä. Peltola ei kommentoi, säilyykö Jyväskylässä molemmat sisäleikkipuistot.

– Olemme olleet kilpailijoita eikä meillä ole ollut mahdollisuutta päästä toistemme tietoihin ennen yhdistymistä. Nyt päästään tutkimaan tietoja ja arvioimaan puistokohtaisia kannattavuuksia ja näkymiä. Asioita tarkastellaan lähiaikoina, hän toteaa.

Seppälänkankaan HopLop avattiin vuonna 2009. Sisäleikkipuistoa uudistettiin ja se laajennettiin nykyiseen kokoonsa 2 100 neliömetriin vuonna 2016.

Leo’s Leikkimaan sisäleikkipuisto avattiin Seppälään vuonna 2017.

– Jyväskylässä Leo’s on neliöiltään suurempi kuin HopLop. Sisäleikkipuistojen koot kasvoivat vuoden 2015 jälkeen. Koska HopLop on iäkkäämpi, se on pienempi, Peltola kertoo.

Leo’s Leikkimaasta ei vastattu Suur-Jyväskylän Lehden haastattelupyyntöön.