Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

JKU:lla on hallikaudella voitokas vauhti

Halli-SM menestys ­JKU:lle: Yleisurheilun SM-hallien toinen kisapäivä päättyi jyväskyläläisittäin juhlatunnelmiin, kun JKU voitti seurojen välisen pistekilpailun Kultaisen juoksijan ennätyspistein 94,5. Tampereen Pyrintö tuli toiseksi keräten vain 57 pistettä.

Sunnuntaina JKU:n pikakiiturit Anniina Kortetmaa ja Aino Pulkkinen ottivat kaksoisvoiton 200 metrillä. Kummankin ennätys matkalla on nyt 23,64. Miesten 200 metrillä JKU:n Viljami Kaasalainen otti hopeaa ajalla 21,50, mikä on miehen ennätys.

Miesten pika-aidoissa mitalit jaettiin odotetusti JKU:n juoksijoiden kesken. Mestaruuden vei Elmo Lakka ajalla 7,67, hopealle juoksi Ilari Manninen (7,72) ja pronssille Santeri Kuusiniemi (7,80).

JKU:n Sini Lällä hyppäsi korkeudessa pronssille tuloksella 178. Naisten kolmiloikassa Laura Koivisto loikki pronssille tuloksella 12,61 ja otti samalla ensimmäisen yleisen sarjan SM-mitalinsa. Naisten 800 metrillä Heini Ikonen juoksi pronssia ennätysajallaan 2.08,41.

SM-hallit kruunattiin 4x200 metrin viesteillä. JKU voitti niin naisten kuin miestenkin viestin.

SM-hallien ensimmäisen kilpailupäivän saldolauantaina JKU:lle oli kolme mitalia.

O2-JKL:n miehet eivät ole luovuttaneet: Salibandyn miesten Inssi-Divaria on O2-Jyväskylän osalta jäljellä enää kolme ottelua. Sunnuntaina O2-JKL voitti Porin Karhut niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa 10-7, ja säilytti mahdollisuudet ylempään loppusarjaan. Tasainen ottelu ratkesi vasta lopussa, kun sekä Aatu Knuuti että Marius Niemelä osuivat kahdesti. Kahden maalin iltaan ylsi myös Oscar Salminen.

Seuraavaksi O2-Jyväskylä kohtaa kotonaan lauantaina 25. helmikuuta Tikkurilan Tiikerit, joka sarjataulukossa on O2-JKL:n alapuolella.

KaDyn Savolainen palasi kotiin: Kampuksen Dynamo uutisoi tammikuussa, että seuran ja Suomen futsal-maajoukkueen maalivahti Juha-Matti Savolainen lähtee ammattilaiseksi Italian Serie A:ta tuolloin johtaneen ASD Napoli Futsalin riveihin.

Savolaisen siirto on nyt kuitenkin kariutunut Serie A:n pelaajastatus- ja siirtoaikamääräyksiin. ASD Napoli Futsal-lähettikin Savolaisen Suomeen, jossa lyhyen harkinnan päätteeksi Savolainen päätti palata Kampuksen Dynamoon loppukaudeksi.

Asiaa selvittivät tahoillaan Suomen ja Italian jalkapalloliitot, Kampuksen Dynamo ja ASD Napoli Futsal, Savolainen itse sekä molempien maiden pelaajayhdistykset. Pattitilanteelle ei kuitenkaan löytynyt ratkaisua, jolloin napolilaisseura lähetti suomalaismaalivahdin takaisin.

Savolainen harkitsi Italian mutkan jälkeen useampaa vaihtoehtoa ulkomailla ja Suomessa 14. helmikuuta saakka, jolloin hän teki päätöksensä palata tuttuun seuraan.

– Eipä tälle enää voi mitään. Kaikki kivet käännettiin ja kaikki tahot sekä Suomessa että Italiassa tuntuivat tehneen kaikkensa asian eteen. FIFA:n kansainvälisten siirtojen sääntöjä nyt vaan tulkitaan Italiassa miten tulkitaan, Savolainen kertoo KaDyn tiedotteessa.