Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyväntekeväisyysnäyttely tuo Ukrainan inspiroimaa taidetta Seppään ja Agoraan

Enkeleille-näyttely esittelee Ukrainan inspiroimaa taidetta ukrainalaisilta ja suomalaisilta taiteilijoilta. Näyttelyn nimi viittaa järjestäjä-taiteilija Mariia Gavriushenkon mukaan siihen, että ukrainalaiset kutsuvat kaikkia Ukrainaa auttavia sotilaita, vapaaehtoisia ja hyväntekijöitä enkeleiksi.

Esillä on kolmisenkymmentä teosta Anton Amitilta, Anastasiia Hartikaiselta, Stanislav Ananieviltä, Alla Voronkovalta, Maria Lehtivaaralta, Eeva Flyktmanilta, Mark Myhkyrältä, Juha Rossiselta (kuvassa), Eeva Kouvalaiselta, Nataliia Burmakalta ja Mariia Gavriushenkolta.

Valtaosa esillä olevista teoksista on myynnissä ja taiteilijat ovat sitoutuneet lahjoittamaan myyntihinnan valitsemalleen hyväntekeväisyysjärjestölle Ukrainan avuksi. Varoja ohjataan ainakin Unicefin ja Apua Ukrainaan Jyväskylä -keräyksiin. Useat näyttelyn töistä ovat olleet jo aikaisemmin printtikuvana käytössä, niin ikään Gavriushenkon organisoimassa hyväntekeväisyys painotuotemyynnissä.

– Uskon, että jokaisella meillä taiteilijalla on puhdas halu auttaa ja vaikuttaa taiteella, muistuttaa visuaalisesti katsojia Ukrainan tilanteesta, rohkaista auttamaan ostamalla lahjoitustaidettamme. Se on myös mielenilmaisu: me olemme Ukrainan puolella. Tämä näyttely tuntuu oikealta ja tärkeältä meistä jokaiselle, taiteilija Eeva Kouvolainen sanoo.

Enkeleille-näyttely jakautuu kahteen paikkaan. Se aukeaa Ukrainan sodan vuosipäivänä liiketila Kauppakeskus Sepässä (24.–26.2.) ja siirtyy tämän jälkeen Jyväskylän Yliopiston Agoraan (28.2.–21.3.).