Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toyotan legendaarinen Corolla toimii korotettunakin, mutta ei erityisemmin säväytä

Toyotalla on tarjolla paljon nelivetoautoja. Vielä saatiin yksi lisää.

Jos automaailmasta pitäisi nimetä yksi ikuinen suosikkimalli, olisi se Toyota Corolla. Tämän lisäksi Toyotalla osataan hyvin hybridit ja nelivetoautot. Kun nämä kaikki kolme asiaa yhdistetään, saadaan tällä kertaa lopputuloksena Toyota Corolla Cross.

Corolla on tarjolla useana versiona – hatchback, sedan ja farmari. Nämä jatkavat edelleen elämäänsä maastomeikatun Crossin rinnalla.

Corolla Cross sijoittuu kooltaan lähelle C-HR:ää, sillä pituudessa on eroa vain kymmenen senttiä. C-HR ja Corolla Cross ovat silmämääräisesti arvioiden hieman eri kohderyhmille – siinä missä Corolla Cross kosiskelee lapsiperheitä, C-HR uppoaa räväkämmän muotoilun takia paremmin nuoremmille, joilla ei vielä ole isoa perhettä. Corolla Cross tuo muotoilullisesti jossain määrin mieleen RAV4:n, mutta RAV4 on räväkämmin muotoiltu.

Corolla Crossissa moottorin valinta on tehty helpoksi – auto on aina hybridi, ja polttomoottorin virkaa hoitaa aina kaksilitrainen bensapata. Tehoakin on aina 197 hevosvoimaa, ihan sama haluaako etuvetoisen vai nelivetoisen mallin.

Perusmalliston autot on etuvetoisia, nelivetokin luonnollisesti löytyy. Auto on Launch edition, eli tuotannon alkupään malleja. Kaksi muuta varustetasoa on hinnaston mukaan Active ja Premium.

Päästöt on saatu painettua 114 grammaan sadalle kilometrille, ja tavaratilan koko on 394 litraa. Maavara on 160 millimetriä, eli vähän enemmän kun pienemmässä Corollassa.

Jos on elämänsä aikana päässyt ajamaan Corollan tuoreemmilla versioilla, on kuljettajan paikalla paljon tuttua. Ajoasento löytyy 170-senttiselle koeajokuskille kohdilleen, ja hallintalaitteiden sijoittelu on järkevää. Ajoasento on hieman pystympi kuin perinteisessä Corollassa.

Taajamassa auto on miellyttävä ajaa, meno on toimivaa myös moottoritiellä. Itse pidän myös siitä, että autossa istutaan hieman korkeammalla kuin perus henkilöautossa – se helpottaa ennakointia. Vaihteiston virkaa hoitaa automaatti, mikä pysyy koko koeajon ajan mukavuusalueen sisällä.

Cross ei yllätä liikaa, muttei myöskään petä millään osa-alueella. Ulkonäöllisesti auto ei erityisemmin erotu massasta, mikä voi jonkun mielestä olla toivottavaakin. Toyotalla on tekniikan osalta tehty hyvää työtä, jotta saadaan markkinoille perusvarma ja toimiva vaihtoehto. Siinä on onnistuttu vähintään hyvin. Näin saatiin Toyotan jo ennestään laajaan nelivetomallistoon yksi vaihtoehto lisää.

Isoin miinus on annettava peräkärryn vetopainosta, sillä suurin sallittu vetomassa on vain 750 kiloa. Suomessa on peräkärryjä varmaan enemmän kuin missään muussa maassa. Jos tämä ei häiritse, kannattaa vertailumielessä käydä koeajolla, ja pyytää tarjous.

Toyota Corolla Cross maksaa halvimmillaan 38 988 euroa.