Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirjallisuuden klassikoille löytyy aina uusia lukijoita

Vanhan Kirjan Talvessa myytävän kirjan ei tarvitse olla kovinkaan vanha.

Kahden vuoden odottelun jälkeen kirjojen ystävien on mahdollista osallistua Vanhan Kirjan Talvi -tapahtumaan 10.–11.2. Kyseessä on juhlavuosi, sillä tapahtuma järjestetään 30. kerran.

Avajaisiin tulee vieraaksi yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja Kalevi Kivistö.

Avajaistilaisuuden jälkeen Markku Oksanen esitelmöi kirjahuutokaupoista, jotka liittyvät vanhoihin kirjoihin olennaisena asiana.

– Vanhan Kirjan Talvi-tapahtumassa on ollut aina kirjahuutokauppa. Vuosien aikana on ollut myös historia-teema. Tällä kertaa jyväskyläläinen Mikko Porvali pitää lauantaina luennon aiheesta ”Mikä on totta ja tarua kaukopartiokirjallisuudessa”, Vanhan kirjallisuuden ystävät ry:n puheenjohtaja Aapo Ruuttunen kertoo.

Agora on hänen mielestään hyvä paikka tällaiselle tapahtumalle.

– Tarvitsemme tilaa myyntipöydille ja esityksille. Lisäksi ne pitäisi olla lähekkäin ja Agorassa kaikki toimii.

Monet ovat todenneet, että esimerkiksi kirpputoreilla on vaikeaa saada kirjoja myydyksi. Myöskään antikvariaatteihin ei oteta kaikkia kirjoja myytäväksi.

– Jotkut kirjat menevät aina kaupaksi. Antikvariaattien yrittäjät ovat ammattilaisia ja ei ole heidän yrityksilleen eduksi, jos he ottavat myytäväksi kirjoja, jotka eivät mene kaupaksi. He tietävät mitkä menevät. Esimerkiksi tällaiseen tapahtumaan he tuovat kirjoja, joista he tietävät, että ne kiinnostavat ostajia.

Klassikot menevät Aapo Ruuttusen mukaan aina kaupaksi.

– Suurin osa tapahtumamme kävijöistä hakee luettavaa eikä ole niinkään kyse keräilystä. Kirjan elinikä kaupassa on lyhyt. Se antaa antikvariaateille kilpailuedun, sillä heiltä voi löytyä melko uusiakin kirjoja, joita ei ole enää kaupoissa.

Tapahtumassa on kirjojen lisäksi postimerkkien ja rahojen huutokauppa.

– Huutokaupattavat tuotteet ovat jo nyt esillä tapahtuman nettisivuilla. Kannattaa ehdottomasti mennä seuraamaan huutokauppaa ja sieltä voi tehdä itselleen löydön edullisesti, Aapo Ruuttunen sanoo.

Tapahtumaan on molempina päivinä vapaa pääsy.