Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tältä näyttää museon rakennustyömaalla

Kurkistimme Alvar Aalto -museon tyhjin tiloihin ja tutustuimme uuden yhteysrakennuksen tiloihin.

Alvar Aalto -museossa on tyhjää. Rakentamisen ääniä kyllä kuuluu ja vastaan tulee haalaripukuisia työntekijöitä, mutta autioissa tiloissa on ihan uudenlainen kaiku.

– Harva näitä tiloja on tyhjänä nähnyt kun ei olla nähty itsekään, yli-intendentti Katariina Pakoma museolta naurahtaa.

Aalto-museo tyhjennettiin ja henkilökunta siirtyi evakkoon tiloista keväällä 2021. Nyt viereiseen Keski-Suomen museoon on rakentunut käytävänä toimiva lisärakennus ja urakka on loppumetreillään. Museoita ei yhdistä toisiinsa vain kulkutunneli vaan oikea välirakennus, jossa on myös näyttelytilaa ja esimerkiksi uusi, yhteinen museokauppa.

Aalto2-museokeskus eli Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon (KeMu) uusi kokonaisuus avaa ovensa 27.5.

– Ravintoloitsija on haussa ja rakennuksen luovutus meille tapahtuu 17.2. Remontti on edistynyt hienosti aikataulussa, Pakoma kiittelee.

– Jos kahvio ei aukea, mä kirjoitan siitä lehteen, veistelee käytävällä vastaan tullut rakentaja.

Pakoma kertoo, että koko kompleksin kattavia näyttelyjä (uusi Aalto-perusnäyttely ja maailmanperintönäyttely) rakennetaan sen jälkeen kun tilat on luovutettu rakentajilta museolle. Keski-Suomen museo on koko toukokuun kiinni näyttelyrakentamista ja yhteisten tilojen järjestämisen takia.

– Muutoksen synergiaetu on juuri siinä, että me voimme hyödyntää nyt toistemme tiloja, Pakoma iloitsee.

Tutustu videolta Alvar Aalto -museon uudistettuihin tiloihin. Lisää videoita Instagramissa tilillä Surkkari.

"Tämän ikkunan eteen tulee viherkasveja", kertoo yli-intendentti Katariina Pakoma esitellessään Aalto2-museokeskuksen uusia tiloja.