Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväsjärven retkiluistelurata toteutuu sittenkin – rahat ylläpitoon saadaan lahjoituksena

Jyväsjärven retkiluisteluradan tekeminen aloitettiin Jyväskylässä perjantaina. Liikkujia pyydetään odottamaan jäälle menoa lauantaihin asti, jotta rata ehtii kunnolla jäätyä.

Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluista arvellaan, että rata on käytössä maaliskuun puoleen väliin asti. Lopullinen käyttöaika riippuu sääolosuhteista.

– Tällä hetkellä teräsjäätä on paikoin päässyt muodostumaan varsin vähäisesti sääolosuhteiden vaihtelujen vuoksi. Tavoitteena on aluksi saada aurattua lyhyempi lenkki ja jatkaa myöhemmin Alban rantaan päin kasvattaen reitin pituutta, kertoo liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal.

Retkiluisteluradan puuttuminen on puhututtanut kaupunkilaisia alkutalven. Jyväskylän kaupunki tiedotti joulukuussa, että Jyväsjärven retkiluistelurataa ei säästösyistä ja talvikauden 2022–2023 pitkänaikavälin lauhasta sääennusteesta johtuen jäädytetä tänä vuonna lainkaan.

Uutiset ja kaupunkilaisten harmistuneet mielipiteet kiirivät LähiTapiola Keski-Suomeen, jossa syntyi idea, että yhtiö lahjoittaisi varat jääradan tekoon ja kunnossapitämiseen lahjoituksiin tarkoitetusta käyttörahastostaan.

– Meille oli tärkeää päästä mahdollistamaan, että ihmiset voivat nauttia Jyväsjärvestä myös talvella, kertoo LähiTapiola Keski-Suomen toimitusjohtaja Teemu Toivanen.

Lahjoituksen suuruus on retkiluisteluradan ylläpidosta koituneet kustannukset, mutta kuitenkin korkeintaan 20 000 euroa. Lahjoituksen lopullinen määrä selviää siis, kun radan ylläpidon kustannukset ovat selvillä.

– Maksamme lahjoituksen jälkikäteen. Summan suuruuteen vaikuttaa se, kuinka pitkä luistelukaudesta tulee, Toivanen toteaa.