Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyskän Tokmanni aukesi perinteisin menoin – ämpäreitä jaettiin olan takaa

Jyskän Tokmannin avajaiset houkutteli aluepäällikkö Nina Laukkasen arvion mukaan noin 150 henkeä jonoon ennen ovien avaamista torstaina kello 8. Vetonaula oli tuttu – ilmainen ämpäri.

Heti kahdeksan jälkeen ruuhka helpotti, kun asiakkaita palveltiin useammalla kassalla ja ämpäreitä jaettiin kolmen miehen voimin. Ämpäreitä jakamassa olivat Tokmannin työntekijät Jarkko Mönttinen, Antti Räsänen ja Joni Hartikainen.

Yksi ämpärin saaneista oli jyväskyläläinen Jouko Valkama. Kaupan naapurissa asuvalla Valkamalla on ollut tapana piipahtaa kaupassa lähes päivittäin pyörälenkin päätteeksi. Tutun piipahduksen hän teki myös torstaina.

– Kyllä on mukava, että kauppa säilyi tässä naapurissa. Ostin keksejä ja ämpärissä oli valmiina siivoustarvikkeita yllätyksenä. Ämpärille tulee marja-aikana kovasti käyttöä, Valkama lupaa.

Maansiirtotöistä eläkkeelle jäänyt Valkama sai lapsiltaan sähköpyörän 70-vuotislahjaksi. Kilometrejä nastarenkain varustetulle pyörälle tulee päivittäin 15–20. Valkama ja pyörä ovat tuttu näky Kuokkalan ja Keljon suunnalla.