Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

JYP ja JJK esittäytyvät sadan vuoden historiallaan Keski-Suomen museossa

Keski-Suomen museossa avautuu näyttely, jossa esitellään paikallista urheilukulttuuria. 100 vuotta palloilua – JYP ja JJK liikuttavat kertoo vuonna 1923 perustetusta Jyväskylän Palloilijoista ja sen perillisistä.

Kaikille avointa avajaistapahtumaa vietetään lauantaina 28. tammikuuta kello 13.

Näyttelyssä kerrotaan kantaseura Jyväskylän Palloilijoista ja sen nykyisistä seuroista, jotka ovat jääkiekkoseura JYP ja jalkapalloseura JJK. Esille tuodaan seuratoiminnan kirjoa junioreista aikuisten edustusjoukkueisiin ja kentän laidan vanhemmista kannattajaryhmiin.

Keski-Suomen museo on toteuttanut näyttelyn yhteistyössä seurojen kanssa. Mukana ovat olleet edustusjoukkueita pyörittävät JYP Jyväskylä Oy ja JJK Jyväskylä ry sekä JYP Juniorit ry ja JJK Juniorit ry.

Näyttelyn esineistä valtaosa on saatu lainaksi seuroilta ja yksityishenkilöiltä. Historiaa kerrotaan myös sanoilla, kuvilla, videoilla ja äänitallenteilla.

Näyttely avaa samalla jyväskyläläisen palloilun juhlavuoden.

JYP-nimi tunnetaan parhaiten jääkiekosta, jossa seuran miehet ovat voittaneet kaksi SM-kultaa ja kahdesti Euroopan seurajoukkueiden mestaruuden. Naisilla on kolme Suomen mestaruutta.

JJK on pelannut jalkapallon miesten Veikkausliigaa kahteen otteeseen. SM-pronssi kaudella 2011 vei seuran europeleihin.

Näyttely on esillä 30.4. saakka.