Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksofonisti Linda Fredriksson avaa heinäkuussa Jyväskylän Kesän

Puistojuhlien esiintyjätkin julkistettu yhtä lukuun ottamatta.

Jyväskylän Kesän teemana on tänä vuonna toivo. Festivaaliviikon avaa saksofonisti Linda Fredriksson. Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasaliin rakentuvassa kokonaisuudessa kuullaan musiikkia Fredrikssonin palkitulta Juniper-levyltä sekä vielä julkaisematonta materiaalia hänen tulevalta levyltään.

Kokonaisuuden täydentää musiikin matkassa kulkeva visuaalinen taideteos, joka on suunniteltu tilaan erityisesti avajaiskonsertin osaksi.

Jyväskylän Kesän festivaalijohtaja Kyösti Ylikulju näkee toivon teemavuoden suorastaan välttämättömänä avauksena:

– Jos maailma jotain tällä hetkellä kaipaa, niin toivoa. Olemme käyneet läpi aivan poikkeuksellisia aikoja, jotka ovat saaneet monet miettimään hyvin varjoisia puolia elämästä ja ihmisyydestä. Ohjelmistomme on monimuotoinen osallistuminen aikamme keskusteluihin – silmiä sulkematta, mutta valon voittoon uskoen.

Avajaiskonsertti järjestetään Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasalissa keskiviikkona 5.7.

Pop- ja indiemusiikkiin keskittyvä puistofestari Puistojuhlat tuo Jyväskylän Lounaispuistoon kahden päivän verran kotimaisia huippuartisteja Jyväskylän Kesän Puistojuhlissa 6.–7.7. esiintyvät Sexmane, Arppa, Antti Autio, Ursus Factory, pehmoaino, Ruusut, Sofa ja Ege Zulu. Perjantaille on luvassa myös yksi esiintyjäjulkistus helmikuun lopulla.