Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkakoskella voi perhepäivänä tutustua jääkiekkoiluun

Kaukalossa on mukana jääkiekkomaajoukkueen entinen pelaaja Saila Saari.

Jääkiekkoon erikoistunut Jyvässeudun Kiekko (JyKi) järjestää Tikkakosken jäähallissa perhepäivän lauantaina 21. tammikuuta.

Tapahtuma on erityisesti junioreille, mutta päivä päättyy naisten Suomi-sarjan otteluun JyKi–MuJK kello 18:sta eteenpäin. Tapahtumiin on vapaa sisäänpääsy.

Kaikille perheille vapaa jää Tikkakosken jäähallissa on auki kello 14–15.30. Mukaan tarvitsee ottaa vain kypärä ja luistimet. Kello 15.30 jälkeen päivä jatkuu ulkoliikuntana hallin ulkopuolella urheilupuiston alueella.

Jäällä on mukana muun muassa naisten jääkiekkomaajoukkueen ja SM-liigan entinen pelaaja Saila Saari. Saari voitti Suomen mestaruuden muun muassa JYPin paidassa ja toimii nykyisin Seinäjoella opettajana.

– Viestini on, että jääkiekko kuuluu kaikille, niin tytöille kuin pojille, eikä sitä keskustelua kannattaisi enää edes käydä. Itse sain jääkiekosta paljon ystäviä ja mukavia kokemuksia, niitä jääkiekko tarjoaa kaikille, Saari kertoi ennakkoon Suur-Jyväskylän Lehdelle.

Saari muistuttaa, että jääkiekosta ei tarvitse tulla kaikille ammatti.

– Itse opiskelin koko urani ajan, koska halusin pelata Suomessa ja turvata samalla uran jälkeisen elämäni. Urheilun ja opiskelun voi hyvin yhdistää, olympia- ja MM-kisat kokenut Saila Saari kertoi.

JyKi-valmentaja Lauri Saari kertoi ennakkoon, että vaikka tapahtuma on avoin kaikille, tempauksella on tarkoitus brändätä naiskiekkoa Jyvässeudulla.

– Tämä on ensimmäinen kerta tässä muodossa. Meidän omista pelaajista jäällä on 6–8 urheilijaa.