Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

JKU lähti vauhdilla hallikauteen viime viikonloppuna

Yleisurheilun jyväskyläläinen erikoisseura JKU aloitti hallikauden vauhdikkaasti viikonloppuna Hipposhallissa ja teki sen nimenomaan omien urheilijoidensa kautta. Lauantain ja sunnuntain kisojen tulostaso oli kauttaaltaan kova, kisoissa nähtiin useita Suomen ennätyksiä.

JKU:n Santeri Kuusiniemi ja Ilari Manninen esimerkiksi aloittivat kilpailukautensa vahvoilla juoksuilla 60 metrin aidoissa. Alkuerissä Manninen juoksi 7,81 ja Kuusiniemi 7,88. Finaalissa järjestys oli sama, nyt Mannisen aika oli 7,82 ja Kuusiniemen 7,89. Kaksikolla oli alla raskas treeniviikko, mikä nostaa tulosten arvoa.

Konsta Alatupa puolestaan juoksi 300 metrillä halliennätyksekseen 34,68, mikä on kauden kotimainen kärkitulos.

JKU:n urheilijoista Pirjo Karetie teki viikonlopun aikana kolme Suomen ennätystä N80-sarjassa eri juoksumatkoilla. Suomen ennätykset nähtiin myös korkeudessa ja kolmiloikassa, niistä vastasivat Anu Mitro (N70) korkeudessa sekä Terhi Kokkonen (N75) kolmiloikassa. Lisäksi tuolikeihäässä Jasmine Repo paransi omaa SE-tulostaan luokassa F55 lukemiin 13,63.

SM-liigassa pitkän uran tehnyt ja viime aikoina Laukaassa

II-divisioonassa Gladiators HT:n riveissä pelannut ex-JYP, puolustaja Jyri Marttinen, 40, jatkaa kiekkouraansa. Marttinen on siirtynyt Romanian Erste Ligassa pelaavan Gyergyói HK:n riveihin. Seura johtaa sarjaa ylivoimaisesti.

Marttinen pelasi peräti 758 liigaottelua edustaen JYPin lisäksi Pelicansia, Ässiä ja Lukkoa. Jyvässeudun Kiekon kasvatti pelasi JYPissä ensimmäisen kerran jo 2000–01.

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut kysyi kuntalaisilta marras-joulukuun vaihteessa ehdotuksia vuoden 2022 jyväskyläläiseksi liikuntateoksi. Ehdotuksia tuli 81, joista finaalissa on kymmenen eniten ääniä saanutta.

Ehdokkaat ovat: Kaupungin avoimen varhaiskasvatuksen perheliikunnat sekä liikunta- ja luontokerhot, Jyväskylän Naisvoimistelijat, Kensu ja seuran luistelukoulut, Laajavuoren ensilumenlatu, Lauri Markkasen koriskoulu, O2-JKL:n lounassalibandy, opettaja Helena Kärkkäinen, tempaus Ukrainasta tulleiden lasten harrastamisen tukemiseksi, Jyväs-Lentiksen valmennuspäällikkö Janne Flyktman sekä Valon kaupunki -tapahtuma.

Näistä yksi palkitaan 27. tammikuuta järjestettävässä Keski-Suomen urheilugaalassa.