Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koeajo | Saksalaisautolla on ranskalainen sydän

Opel Astra on kaunis ja taloudellinen vaihtoehto Golf-kokoluokkaan. Mieti kuitenkin vielä, jos tarvitset reilusti takaistuin- ja tavaratilaa.

Autoteollisuus fuusioituu yhä enemmän ja moni merkki on saanut yhteistyömalleja. Jossain tapauksessa on tyydytty pelkkien logojen vaihtoon auton keulalla. Sitten on malleja, joissa on tehty yhteistyötä auton suunnittelussa ja kaikki näkyvä on muutettu. Kolmas tapa on yhteinen omistajuus, mutta lähes kaikki on suunniteltu itse kunkin merkin sisällä.

Koeajon uusi Opel Astra lukeutuu enimmäkseen tuohon viimeiseen ryhmään. Se perustuu Peugeot 308:aan, mutta paljon on Opelilla suunniteltu itse. Ja mikä tärkeintä monelle opelistille, auto valmistetaan Saksassa.

Koeajon malli on ladattava pistokehybridi, jolla pääsee kymmeniä kilometrejä pelkällä sähköllä. Moottori ja voimansiirto toimivat miellyttävästi, ja vaihteiston vaihtohetkiä ei juuri huomaa. Hybridi-tilassa ajellen koeajossa menovettä paloi vajaat viisi litraa satasella.

Ja mikä tärkeintä monelle opelistille, auto valmistetaan Saksassa.

Alusta on saksalaisen jämäkkä, mutta ei lainkaan ylikova. Auto etenee suuntavakaasti ja varsin hiljaisesti. Ohjaus on tien päällä hyvä, mutta kaupunkinopeuksissa aistii tehostuksen poikkeuksellisen voimakkaasti.

Ohjaamosta voi antaa Opelin insinööreille täydet pisteet. Kojelauta on nostalginen muistutus vanhoista Opel-malleista. Silti kaikki on modernia, ja tärkeät toiminnot on säilytetty perinteisille katkaisimille. Käytettävyys on kunnossa ja hanskat voi pitää kädessä – hyvää työtä Opel!

Ohjaamon materiaalit näyttävät ja tuntuvat laadukkailta, mutta tässä sektorissa Peugeot 308 vetää vielä pidemmän korren. Muutama muovipaneeli, esimerkiksi ovissa, voisi olla tyylikkäämmin toteutettu.

Etuistuimet ovat aivan loistavat. Ne ovat riittävän pehmeät, mutta tuki on mainio. Näillä istuu puutumatta pidempäänkin.

Takapenkki paljastaa Peugeotin kanssa yhteisen pohjalevyn.

Tiloiltaan Astra on kilpailijoihinsa verrattuna niukka. Se on parhaimmillaan enintään kahden aikuisen ja kahden juniorin kuormalla.

Kokonaisuutena Astra on parasta Opelia pitkään aikaan. Auto on ulkoisesti todella tyylikäs ja miellyttävä käyttää.