Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi katsastustoimija luonnehtii Jyväskylää autovihamieliseksi kaupungiksi

HelppoKatsastus etsi vuosia sopivaa tilaa Jyväskylästä

Jyväskylän Aholaidassa lokakuussa aloittanut katsastusasema HelppoKatsastus etsi pitkään sopivia tiloja kaupungista.

– Rima oli aika korkealla. Perinteisesti katsastusasemat ovat olleet metsän reunassa harakoiden naapurissa paikoissa, jonne pitää lähteä, suorittaa retki. Me haluamme tulla sinne, missä asiakkaatkin ovat, Tokmannien, Citymarketien ja Prismojen keskelle, kertoo toimitusjohtaja Tuomo Luoma.

Ensimmäisen kerran Luoma etsi tilaa Jyväskylästä jo syksyllä 2016.

– Meillä on pitkään ollut halu tulla Jyväskylään, koska Jyväskylä on keskeinen paikka ja kaupungin profiili sopii meille, hän kertoo.

Viimein sopiva tila löytyi Delta-Auton naapurista. Luoman mukaan Delta on sille tuttu kumppani myös muilta paikkakunnilta. Aiemmin tiloissa toiminut Q-katsastus muutti Seppälään.

Kaupungin sopivalla profiililla Luoma viittaa Jyväskylän väestön ja yrityksen asiakaskunnan yhtäläisyyksiin.

Insinööri ei tule suikka päässä hakemaan asiakkaan autoa hakattavaksi.

Tuomo Luoma

– Meidän asiakkaamme ovat usein hieman nuorempia, paremmin koulutettuja ja keskivertoa useammin naisia. Se johtuu varmaan isosta panostuksesta asiakaspalveluun.

Yrityksen juuret ulottuvat vuoteen 2008, jolloin Helsinkiin perustettiin Heikinlaakson katsastus. Alkuperäisestä yrityksestä ei Luoman mukaan ole kuitenkaan jäljellä muuta kuin y-tunnus.

Nykyisellään toiminta alkoi vuonna 2015. Silloin alkoi myös laajentuminen. Helsingistä yritys on levittäytynyt parillekymmenelle paikkakunnalle Oulua myöten. Luoma tuli yritykseen seitsemän vuotta sitten.

Lyhyen tuttavuuden perusteella Luoma on huomannut, että Jyväskylässä autoiluun ei suhtauduta hyvällä.

– Jyväskylä on aika autovihamielinen kaupunki. Esimerkiksi bussien kylkiin ei kuulemma saa ostaa autoaiheista mainontaa, koska Jyväskylä ei halua profiloitua autoystävällisenä kaupunkina, Luoma kertoo.

Jyväskylässä joukkoliikennelautakunta on linjannut, että linja-autoihin ei hyväksytä mainontaa, joka on esimerkiksi yksityisautoilua yleisesti tukevaa.

– Monissa keskustoissa autoilu halutaan ulkoistaa keskustasta reuna-alueille, ja alueita kaavoitetaan niin, että autoilu on hankalaa. Tosiasia on kuitenkin se, että jos perhe asuu Jyväskylässä, isovanhemmat vaikka Vaasassa, lapsi harrastaa jääkiekkoa tai opiskelee eri paikkakunnalla, autolle on tarvetta. Ja se on pakko katsastaa, Luoma jatkaa.

Palataan takaisin asemalle. HelppoKatsastus kertoo toimivansa siten, ”että palvelu on asiakkaalle niin helppoa kuin suinkin”. Tavoite on sama monella muullakin yrityksellä. Miten HelppoKatsastus eroaa joukosta?

– Kaikki on tehty ihmisläheiseksi ja helpoksi. Insinööri ei tule suikka päässä hakemaan asiakkaan autoa hakattavaksi. Ajanvaraus onnistuu kännykällä muutamalla napautuksella, meidät on helppo löytää, aikataulut pitävät ja vartin katsastuksen aikana ehtii juoda pullakahvit, Luoma listaa.

– Asiakastyytyväisyyteen panostetaan todella paljon, sillä kaikki muu hyvä seuraa sitä.

Jyväskylän aseman toimistosihteeri Anna Kyntäjä kertoo, että palautteen perusteella asiakaspalvelussa on myös onnistuttu.

– Palautteissa on kiitelty, että katsastajat kertovat selkeästi autosta löytyneet viat ja ennakoivat myös tulevia huoltotarpeita.