Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensimmäisessä Jyväskylä-kuviossa pääosassa on Kuokkalan silta

Jyväskylä-Seura kutsui loppusyksyllä 2022 lapsia ja nuoria ideoimaan Jyväskylä-kuvion, joka sopisi neulottuna villasukkiin, muihin neuleisiin sekä painettuna vaikkapa käsipyyhkeeseen ja verhoihin.

Määräaikaan mennessä Jyväskylä-Seura sai 65 ehdotusta alle 29-vuotiailta lapsilta ja nuorilta.

Lopullisen valinnan teki raati, joka valitsi yksimielisesti kolme ehdotusta tunnustuspalkinnon saajiksi.

Ensimmäiseksi Jyväskylä-kuvioksi valittiin Heta Vaattovaaran ehdotus.

– Jyväskylä on minulle kotikaupunki keskellä Suomen kauneinta luontoa. Yhdistin omaan kuvioehdotukseeni luontoa, valon kaupunkia ja yleisesti Jyväskylän kaupunkimaisemaa. Pääosassa on Kuokkalan silta, joka tervehtii ensimmäisenä Jyväskylään saapuessa kulkijaa. Olen 27-vuotias luokanopettajaopiskelija Jyväskylästä. Olen myös kotoisin täältä, joten kaupunki on minulle jo itsessään merkityksellinen, Heta Vaattovaara kertoo.

Jyväskylä-Seura tilasi neuleohjeen Hetan villasukkamalliin ja sen teki Johanna Ärje. Jyväskylä-villasukkien neuleohje on maksutta saatavilla 9.1. alkaen Jyväskylä-Seuran nettisivulta www.jyvaskylaseura.fi

Raadin mielestä voittanut ehdotus oli kokonaisuudessaan hyvin hallittu ja valmis. Kuviokokonaisuus mahdollistaa monenlaisia toteutuksia.

Heta Vaattovaaran Jyväskylä-kuviosta suunnitellaan myös kaarrokevillapaidan neuleohjetta, mutta tästä tiedotetaan lähiaikoina.

Toiseksi Jyväskylä-kuvioksi valittiin Reittu Häkkisen ehdotus ja kolmannen tunnustuspalkinnon saivat sisarukset Aurelia ja Lidia Silvast.