Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mistä ihmiskieli on saanut alkunsa, miten hirmumyrskyt syntyvät ja millaista oli koulunkäynti 150 vuotta sitten Seminaarinmäellä?

Jyväskylän yliopisto: Tieteen päivissä (11.–14.1.) katsotaan menneeseen ja tulevaan.

Muun muassa otsikossa mainittuihin kysymyksiin saadaan vastaus Suomen suurimmassa tiedetapahtumassa. Tieteen päivät tarjoaa esityksiä ja keskustelua kaikenikäisille sekä livenä että verkossa. Tapahtumaa järjestetään Jyväskylän lisäksi Helsingissä, Turussa, Rovaniemellä ja Mikkelissä. Rinnakkaisista tapahtumista lähetetään verkon välityksellä ohjelmaa kaupungista toiseen.

Jyväskylän kokonaisuus nojaa neljään livetapahtumaan. Keskiviikon lounaskollokviossa edetään kohti planetaarista hyvinvointia ja tiedeillassa pureudutaan yhteiskunnan kriiseihin. Illan tapahtumassa ovat vieraina asiantuntijat työelämäprofessori, tiedustelueversti evp. Martti J. Kari, vihapuhetta koskevasta tutkimuksestaan vuoden tieteentekijänä palkittu yliopistolehtori Tuija Saresma, professori Antero Holmila ja professori Tiina Silvasti. Sekä lounaskollokvio että tiedeilta järjestetään Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähteessä. Tilaisuuksia voi seurata myös etänä.

Torstaina Jyväskylän yliopiston tietokirjaillassa etsitään isoisää arkistolähteiden avulla. Lauantaina luvassa on tapahtuma nuorille. Jyuniorit-työpajassa pelataan Fortunaa ja rakennetaan Fröbelin palikoilla samaan tapaan kuin 150 vuotta sitten.

Arkkitehtuurin Finlandialla vuonna 2022 palkitussa, Jyväskylän Yliopiston kirjasto Lähteessä järjestetään keskiviikkona (klo 16) ja torstaina (klo 17) esittelykierroksia. Opastus kestää noin 45 minuuttia. Lähtöpaikka on Lähde-kirjaston sisääntuloaula. Kierrokselle ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Tieteen päivät Jyväskylän yliopistossa 11.–14.1. Koko ohjelma verkkosivuilta: jyu.fi/tieteenpaivat