Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Penkit puhtaaksi -haasteella laitetaan lapiot ja harjat heilumaan

Jyväskylän kaupunki kannustaa asukkaita tekemään hyvää penkit puhtaaksi -haasteella. Kampanjalla haastetaan asukkaita puhdistamaan omatoimisesti lumesta oman lähiympäristön levähdyspenkkejä.

Levähdyspenkkejä käyttävät erityisesti ikäihmiset, mutta lumettomista penkeistä hyötyvät kaikenikäiset. Kaupungin kunnossapitotyöntekijät puhdistavat penkkejä myös, mutta penkkejä on paljon, eikä puhdistusta ehditä tekemään kovin usein. Suurin osa kunnossapidon henkilöstön työtunneista kuluu väylien auraamiseen, talvikunnossapidon piirissä olevien leikkipuistojen puhdistamiseen sekä muihin käsilumitöihin.

Kaupungin kunnossapito on saanut kyselyjä siitä, mitä voisi tehdä vapaaehtoisvoimin. Penkkien puhdistaminen lumesta on hyvä tapa auttaa ja vahvistaa jopa asuinalueen yhteisöllisyyttä.

Penkin istuinosa kannattaa puhdistaa lumesta koko penkin leveydeltä. Myös penkin edusta ja sivut on hyvä puhdistaa lumesta. Sivuilta riittää puolisen metriä ja edestä väylän reunaan asti. Penkin päissä olevat aurauskepit tulee jättää paikoilleen.