Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Radio Keskisuomalaisen uudistus sisältää siirappisia hitaita, maakunnan ääntä ja legendan paluun

Loppuvuodesta kuuluvuusalueensa koko Keski-Suomen laajuiseksi kasvattanut Radio Keskisuomalainen aloitti uuden vuoden uudistuksilla. Keski-Suomen aamu ja Keski-Suomen iltapäivä peilaavat entistä paremmin koko maakuntaa.

– Uutiset tulevat edelleen tasatunnein ja aamukahvit juodaan kello 8, mutta mukaan ovat tulleet ”päivän paikallinen” ja ”maakunnan matkassa”. Päivän paikallinen käsittelee Jyvässeudun ilmiöitä, henkilöitä ja tapahtumia ja maakunnan matkassa puolestaan maakunnan vastaavia asioista, kertoo päätoimittaja Henri Berg.

Aamuja juontavat jatkossa Maria Markus maanantaisin ja perjantaisin sekä Henri Berg tiistaista torstaihin. Jari Lindström ottaa kaikki arki-iltapäivät hellään huomaansa.

– Aamu on hektisempi ja uutispainotteisempi. Iltapäivän rytmi on rennompi. Silloin voi pitää seuraa kuulijoille ja saatella heidät ehtoolle, Lindström luonnehtii.

Juonnettujen lähetysten aikataulu on pysynyt ennallaan. Arkena juontaja on puikoissa kello 6.30–18, lauantaina kello 9–14 ja sunnuntaina kello 14–18.

Uutena äänenä kanavalla aloittaa parin vuosikymmenen jälkeen paluun radioon tekevä Kari Tyni.

– Tyni on paikallinen radiolegenda. Hän oli kaupallisen radion ensimmäisessä aallossa perustamassa Jyväskylään paikallisradiota vuonna 1985, Berg kertoo.

Tyni tunnetaan myös historiastaan JYPin jääkiekkopelien selostajana sekä seuran toimitusjohtajana.

Kari Tynin vaihtopenkillä paikallinen henkilö käy joka maanantai kello 12 kertomassa, miten hänestä tuli hän.

Uusi vuosi tuo kanavalle myös kolme uutta musiikkiohjelmaa. Keskiviikkoisin kello 20–21 kuunnellaan kasaria eli kahdeksankymmentäluvun musiikkia.

– Lauantaina, kun muut kanavat keskittyvät bilettämiseen, meillä soitetaan kaikkien aikojen rakkauslauluja, niitä siirappisimpia slovareita kello 20–22, Berg lupaa.

Sunnuntaina puoliltapäivin keskitytään puolestaan suomirockin klassikoihin.

Suur-Jyväskylän Lehti ja Radio Keskisuomalainen kuuluvat Mediatalo Keskisuomalaiseen. Surkkari on radiossa äänessä keskiviikkoaamuisin yhdeksän jälkeen.