Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinvointialue aloittaa toimintansa heti vuoden alussa

Palvelut jatkuvat mahdollisimman ennallaan; esimerkiksi puhelinnumerot ovat samat kuin vuonna 2022.

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa sunnuntaista 1.1.2023 alkaen noin 273 000 keskisuomalaisen sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluista. Aikaisemmin asukkaan oma kunta on vastannut näistä palveluista.

Asiakkaat asioivat edelleen samalla terveysasemalla tai terveyskeskuksessa, sosiaaliasemalla, hammashoitolassa, neuvolassa, perhekeskuksessa tai ikääntyneiden päivätoiminnassa, kuten ennenkin. Myös kotihoito, vammaispalvelut ja muut palvelut toimivat samoin kuin nytkin.

– Sosiaali- ja terveyspalveluissa, kuten muussakin toiminnassa Keski-Suomessa on muutosta valmisteltu turvallisen siirtymän periaatteella. Palveluiden jatkuvuus on turvattu siten, että palvelut jatkuvat mahdollisimman ennallaan, sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialajohtaja Kati Kallimo sanoo.

Hän jatkaa, että hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden organisaatio on valmis. Siihen siirtyy kaikkien nykyisten Keski-Suomen alueen kuntien ja sote-organisaatioiden toiminnat.

Kallimon mukaan uudistuksessa on kyse Suomen historian yhdestä suurimmista hallinnon uudistuksista.

– Olemme turvanneet siirtymää muun muassa sillä, että yhteistyössä kuntien kanssa olemme saaneet käyttöön palveluissa käytetyt puhelinnumerot. Myös eri palveluiden toimipisteiden osoitteet pysyvät pääasiassa samana myös vuoden vaihtuessa. Keskisuomalaiset, voivat edelleen ottaa yhteyttä sitä tuttua kanavaa pitkin palveluihin vuoden 2023 alusta alkaen, Kati Kallimo toteaa.

Hyvinvointialueelle siirtyvien nykyisten asiakkaiden hoito- ja palvelusuunnitelmat tarkistetaan vuoden 2023 aikana. Siirtymäaika vaihtelee palveluittain ja alueittain, pääsääntöisesti ensimmäisen puolenvuoden aikana.