Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskustan ihanin näyteikkuna ottaa kantaa maailman menoon

Ihana Ikkuna 2022 kilpailun voitti toisen kerran Artlo Taidetarvike Gummeruksenkadulla.

Jyväskylän keskustan Ihanat Putiikit järjestivät näyteikkunakilpailun tänä vuonna seitsemättä kertaa 19.11.–18.12. Kilpailun teemana oli Rauha ja mukana oli viisitoista paikallista kivijalkaliikettä. Voiton kilpailussa nappasi toistamiseen Artlo taidetarvike, Gummeruksenkatu 9. Make art, not war -ikkunallaan.

Yrittäjä Hanna Laakko rakensi ikkunan työntekijöidensä avustamana.

– Seisomme vahvasti ikkunan sanoman takana. Ikkunan rakentaminen on aina kuin taideteoksen syntyprosessi. Ideoidaan, luonnostellaan ja välillä lannistutaan. Olen kuitenkin lopputulokseen oikein tyytyväinen ja hyvin kiitollinen voitosta. Kun rakensin ikkunaa, korvissani soivat mielenosoitusten äänet, menneisyydestäni Meksikossa.

Tuomariston perustelut voittajalle olivat seuraavat:

– Ikkuna on ajankohtainen ja rohkea kannanotto teemaan. Ikkunassa on käynnissä mielenosoitus rauhan puolesta. Rauha -teemaa on lähestytty innovatiivisesti ja jopa kansainvälisesti. Tunnelma on inspiroiva ja jollain tavalla myös leikkisän riehakas. Ikkuna on teknisesti hyvin toteutettu ja hyvin valaistu. Myös kaupallinen näkökulma on otettu huomioon oivaltavasti, kun mielenosoittajien käsissä heiluvat siveltimet ja muut taidetarvike liikkeessä myynnissä olevat tavarat.

Tuomaristossa olivat: Kati Viinikainen, näyttelytekniikan projektimyyjä Jyväskylän Messut, Janne Särkkä, toimitusjohtaja OP Koti Keski-Suomi, Kirsi Pitkänen, taidekonsultti ja kuvataiteilija Art Impact ja Maija Ruopas, Keskisuomalainen.

Yleisöäänestyksen voittaja oli Kauneus ja komeushoitola HIUS (Vapaudenkatu 38)

Näyteikkunan toteutti yrittäjä Jasmina Minkkinen.

– Heti teeman kuultuani tuli visio ikkunan ideasta, sekä ajatus millainen sen tulisi olla. Ikkunassa rauhan kyyhky on istahtanut puun oksalle lepäämään. Koko ikkuna huokuu rauhaa erityisen pelkistetyllä ilmeellään ja tämä vetosi äänestäjiin.

Yleisöäänestys tapahtui verkossa sekä osallistuvissa liikkeissä. Kaikkiaan ääniä annettiin 1 526 kappaletta. Äänestys oli erittäin tiukka ja voitto ratkesi vain muutaman äänen erolla.

Viisi eniten ääniä saanutta ikkunaa olivat:

1. Kauneus- ja komeushoitola HIUS

2. Kalaliike Mäkinen

3. Artlo Taidetarvike

4. Tikkiverstas

5. Luonnonlumo

Kaikkien äänestäneiden kesken arvottiin viisitoista lahjakorttia osallistuviin liikkeisiin. Voittajille on ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti.

Kaikki viisitoista kilpaluun osallistunutta ikkunaa löytyvät osoitteesta www.jyvaskylansydamessa.fi/aanestys

Tapahtuman järjestää Jyväskylän Elävä kaupunkikeskusta ry ja Ihanat Putiikit.