Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harjulla luistellaan tänä talvena vuosien tauon jälkeen

Leudoksi ennustettu talvi estää Jyväsjärven radan ­tekemisen.

Jyväskylän kaupunki on tekemässä luistinrataa Harjun stadionille. Kaupunki on jo aloittanut kenttää kiertävän juoksuradan jäädyttämisen, ja rata avataan luistelijoiden käyttöön tulevien viikkojen aikana.

Luistelemaan pääsisi arkisin ja viikonloppuisin kello 20:een saakka.

Kaupungilla pohditaan myös, voidaanko Jyväsjärvelle tehdä tänä vuonna lainkaan luistelurataa.

– Tulevan talven pitkäaikaisen sääennusteen perusteella vaikuttaa haastavalta toteuttaa jäälle luistelurata ainakaan pitkäkestoisesti, joten vaihtoehto on kokeilumielessä harkinnassa, liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal kommentoi Harjun jäädyttämistä sähköpostitse viime viikolla.

Keskiviikkona kaupunki kertoi, ettei Jyväsjärvelle tehdä tälle talvikaudelle rekiluistelurataa. Syynä ovat talvikauden 2022–2023 pitkänaikavälin sääennuste sekä kaupungin säästötoimenpiteet. Kaupungin mukaan sääennuste lupaa lauhaa talvea, joka vaikeuttaa Jyväsjärven retkiluisteluradan kunnossapitoa.

Vuosia Harjun luistinradan perään kysellyt jalkapalloseura JJK:n myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen on tyytyväinen.

– Nyt alkaa tuntua liikuntakaupungilta!

Vesalainen on harmitellut pitkään, että keskellä kaupunkia seisova Harjun stadion on tyhjillään ja vailla käyttöä talvikauden eli puolet vuodesta.

– Aloin motkottaa asiasta vuonna 2007, kun tulin JJK:hon. Ennen kenttä oli luistelukäytössä, mutta jossain vaiheessa ja jostain syystä jäädyttäminen lopetettiin. Harjulla on pelattu aikanaan myös Suomi–Neuvostoliitto-jääpallomaaottelu, Vesalainen muistelee.

Harjun juurella asuva Vesalainen uskoo, että kentällä riittää luistelijoita.

– Ulkoilutan koiraa kolmesti päivässä Harjun ympäristössä ja olen huomannut, kuinka paljon väkeä alueella liikkuu. Ja Viitaniemessä jääkentän vapaavuorolla käy valtavasti väkeä.

Liikkujat ovat jo löytäneet valaistut ja uusitut kuntoportaat.

Täksi talveksi Harjulle on tulossa myös pulkkamäki.

– Oikeastaan enää latu puuttuu, Vesalainen toteaa.

Juttuun tarkennettu kello 14.31 luistinradan avautuminen, sen aukioloajat ja se, ettei Jyväsjärvelle tehdä retkiluistelurataa tänä talvena.