Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aki Korpisen ja Poken yhteistyö vie opiskelijoita Espanjaan

Ulkomaankeikka on tarkoitettu ­ennen kaikkea kielen oppimiseksi.

Parturi-kampaamoketju- sekä hius- ja meikkikouluyrittäjä Aki Korpisen ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poken yhteistyö vie ensi vuonna opiskelijoita ulkomaille.

Korpinen ja Poke aloittivat vuosi sitten kokeilun, jossa osa Poken parturi-kampaajaopiskelijoista suorittaa valtaosan opinnoistaan Korpisen Kauppakadun Hius- ja meikkikoululla ja osan Poken kampuksella Äänekoskella.

Kyseessä on reilu kahdenkymmenen opiskelijan joukko, joka suorittaa opintonsa 1,5 vuodessa. Poken hiusalan lehtori Laura-Liisa Hyytiäinen luonnehtii opiskelijoita ”jämäkäksi alanvaihtajien ryhmäksi”.

– Ryhmään valitaan opiskelijoita, joilla on tiedot, taidot ja valmiudet opiskella teoriaa itsenäisesti verkossa, hän sanoo.

Hyytiäinen ja Korpinen kertovat yhteistyön olevan opetusreformin mukaista.

Reformin hengen mukaista on viedä oppimista yrityksiin.

Laura-Liisa Hyytiäinen

– Reformin hengen mukaista on viedä oppimista yrityksiin, Hyytiäinen kiteyttää.

– Samalla se helpottaa alan työvoimapulaa, kun saamme kontaktin opiskelijoihin jo aikaisessa vaiheessa ja ehdimme työllistää heitä ennen kuin he lähtevät pois kaupungista. Syksyn aikana olemme yhteistyön ansiosta työllistäneet jo 10 opiskelijaa Jyväskylään, Korpinen sanoo.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian työelämävaltuuskunnassakin vaikuttavan Korpisen mukaan suurin kaupungista pois muuttava ikäryhmä on 25–30-vuotiaat nuoret.

– Vaikka opintoja suoritetaan Korpisella, kyseessä on Poken koulutusohjelma, ja valmistuneet voivat työllistyä myös muihin yrityksiin, Hyytiäinen korostaa.

Osa keväällä valmistuvista opiskelijoista ehtii vahvistaa kielitaitoaan ulkomailla ennen opintojen loppua.

– Mitä isompaan kaupunkiin työllistyy, sitä enemmän tarvitsee kielitaitoa, Hyytiäinen sanoo.

Ensimmäiset opiskelijat lähtevät hiomaan kielitaitojaan Espanjan Fuengirolaan keväällä.

– Kaikki yhteistyössä olevat liikkeet eivät ole suomalaisia, mutta kaikilla liikkeillä on jokin Suomi-yhteys, kertoo Korpinen, joka kävi paikan päällä Espanjassa sopimassa yhteistyöstä.

Espanjan lisäksi kielikylpyyn voi päästä esimerkiksi Portugaliin ja Saksaan. Hyytiäinen huomauttaa, että ulkomaankeikka on tarkoitettu ennen kaikkea kielen oppimiseksi.

– Kaikissa liikkeissä työskennellään ja opiskellaan muilla kuin suomen kielellä, Hyytiäinen kertoo.

Uudet opiskelijat aloittavat koulutusohjelmassa tammi–helmikuun vaihteessa. Haku Poken hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon on parhaillaan auki.