Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikki ovat tervetulleita Kallen ja Jonnen mestaruusjuhlaan

Paviljongin tapahtuma-alueella on myös paljon oheis­ohjelmaa. Ovilla tehdään turvatarkastus.

Jyväskylässä juhlitaan perjantaina 16.12. historiallista ralliautoilun tuplavoittoa: Kalle Rovanperän ja Jonne Halttusen sekä Toyota Gazoo Racingin maailmanmestaruuksia.

Juhlapaikan, Paviljongin ovet aukeavat yleisölle kello 16. Suora lähetys Rallin Mestaruusjuhlasta Yle Areenaan ja lavaohjelma Paviljongilla alkavat noin kello 17.40, kun maailmanmestarit starttaavat autonsa kohti juhlapaikkaa.

Rovanperän ja Halttusen lisäksi Paviljongin lavalla nähdään Toyota Gazoo Racingin kuljettajia ja karttureita sekä maailmanmestarit Tommi Mäkinen ja Juha Kankkunen. Juhlan musiikkitarjonnasta vastaavat Steve’n’Seagulls, Portion Boys sekä maailmanmestareille rallibiisin tehnyt Poju.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto palkitsee maailmanmestarit. Minne tuoreet mestarit ovat halunneet lahjoittaa palkintorahansa selviää samalla.

Illan juontajina nähdään Jari Lindström Radio Keskisuomalaisesta ja Tony Melville, jonka ääni on tuttu Ylen Ralliradion kuuntelijoille. Rallin mestaruusjuhlan ohjelmaa voi seurata sekä suomeksi että englanniksi.

Ohjelmaosion jälkeen tiimin kuljettajat ja kartturit jakavat nimikirjoituksia. Illan päättää ilotulitus, jonka Suomen Pyrotekniikka Oy tarjoaa yhdessä Paviljongin kanssa. Paras katselupaikka on Lutakonaukiolla.

Paviljongin myyntijohtaja Jaana Kiilamaa kertoo, että nopealla aikataululla toteutettu juhla on iso ponnistus Paviljongillekin.

– Ulkoilmatoteutus oli myös ajatuksissa, mutta päädyimme sisäjuhlaan. Nyt ei tarvitse murehtia, jos tulee kova pakkanen tai lumipyry. Sisälle Paviljonki Areenalle otetaan yhdessä viranomaisten kanssa sovittu sallittu määrä ihmisiä, joka on 6 500. Heidät lasketaan kävijäklikkerin avulla, ja kun maksimimäärä on sisällä, suljemme ovet. Samalla tavalla klikkaillaan ulos menijät, ja vastaavasti otetaan väkeä sisälle, jotta lukema pysyy ajan tasalla. Yleisön määrä on arvoitus, mutta koska tulijoita saattaa olla kymmenenkin tuhatta, tapahtuman suoraa striimiä voi seurata ulkona Paviljongin screeniltä.

Jaana Kiilamaa on tehnyt isoja tapahtumia ennenkin.

– Itselläni ei ole ollut aiemmissa tuotannoissa sellaista, että mukana on suora tv-tuotanto. Se on mielenkiintoista ja tarkkaa tekemistä. Oman haasteensa tuo sekin, että samassa hallissa on edellisenä iltana Raskasta Joulua -konsertti. Sen purku alkaa yöllä ja seuraavaa tapahtumaa aletaan rakentaa välittömästi sen jälkeen, Kiilamaa kertoo.

Jyväskylän kaupunki järjestää juhlan yhteistyössä Paviljongin, Rajupajan, AKK Motorsports Oy:n ja Ylen kanssa.